Select Page

 

Tudi letos nas je miška Eli h gibanju. Haha, pa ne samo otroke. Tudi starši so z veseljem sodelovali pri gibalnih uricah.

Zimske mesece smo preživeli v telovadnici v Osnovi šoli, kjer smo imeli pripravljene različne oblike poligonov, na katerih smo vadili ravnotežje, plezanje in plazenje, skakanje, odriv, poskoke in še in še. Vsako srečanje smo začeli z uvodnimi dinamičnimi igrami, ki so nas dodobra ogrele, druženje pa zaključili z umiritvenimi igrami. Pa tudi masirali smo se.:)

Naša srečanja smo okronali z zaključnim pohodom, katerega cilj je bil Loka v Stavči vasi.

Skupina iz Žužemberka je pričela pohod na Loki v Žužemberku, dvorski otroci in starši pa izpred šole na Dvoru.

Da nam med potjo ni bilo dolgčas, smo pohod popestrili z nalogami. Preko ugank smo spoznavali travniške živali, tekmovali v nošenju otrok »štuporamo«,…

Ko pa smo se spustili v dolino tik pred ciljem, nas je pričakal razposajen pogled na dogajanje ob Krki. Dvorska skupinica je na cilj prispela malo pred žužembersko ekipo in si že privoščila kopanje ali vsaj namakanje nog v reki, igre na mivki ali počitek v senci.

Skupaj smo se pustolovsko lotili iskanja skritega zaklada – zasluženih medalj, seveda. Miška Eli je trud otrok nagradila s čisto pravimi zlatimi, srebrnimi, bronastimi medaljami, najmlajše pa obdarila z medaljami za sodelovanje. Seveda tudi sladko presenečenje ni manjkalo.

Naj povemo še to, da smo najbolj vzdržljivi vso pote prehodili tudi nazaj, kar pomeni, da so naše noge naredile malo manj kot 6 km. To pa ni kar tako, a ne?

Do prihodnjega leta, ko se zopet srečamo in skupaj pomigamo, pa vam kličemo v pozdrav vzklik miške Eli: HIP HOP HURA!!!

 

Urška Derganc

 

DSC07107

 

DSC07138

 

IMG 2728

 

IMG 2749

 

IMG 2758

 

IMG 2784

 

suhokranjski obzornik

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost