Select Page

 

Mi pa gremo v Črmošnjice…..

Tako se je glasila pesem, ki smo si jo izmišljali in prepevali  najstarejši otroci iz Vrtca Žužemberk, ob odhodu na dvodnevno letovanje v Črmošnjice.  Kljub slabemu vremenu,  je bilo na njihovih obrazih opaziti veselje, smeh, srečo in neznano pričakovanje, strah in tesnobo, pa so nekako potisnili v globoko skriti kot svojega srca.

Ni jih motil dež, ki nas je spremljal oba dneva, niti dejavnosti v zaprtih prostorih. Veselili so se novih povsem neznanih trenutkov in doživetij s prijatelji, v novih prostorih, ki bodo samo njihovi, v katerih bodo lahko počeli razne vragolije. Poskrbeti je bilo potrebno tudi za lastne stvari, osebno higieno…tokrat brez pomoči staršev. Pri tem je bilo dobro  opaziti  samostojnost in zrelost otrok.

Kljub slabemu vremenu so bile izpeljane vse načrtovane dejavnosti (hišni ljubljenčki, orientacija, spretnostne igre, pastirske igre, likovna delavnica – oblikovanje gline in streljanje z loki) , ob katerih so otroci pridobivali nove izkušnje, širili in poglabljali znanje, navezovali nove prijateljske stike ter pokazali čustveno in socialno zrelost.

Dež jim ni pokvaril lepih trenutkov in dobrega razpoloženja.  Lepo je bilo. Še bi šli. Pojdimo še enkrat…, so vsi v en glas pripovedovali ob povratku domov.

                                                                              Vzg. Zdenka Blatnik

 

 

letov. 1

 

 

letov.2

 

letov 3

 

letov.4

 

letov. 5

 

letov.6

 

letov.7

 

letov. 8

                                                                                                                                                      Objavila: Natalija Kobe

 

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost