Select Page

 

Elektronsko sporočilo, ki ga je moja mamica dobila od učiteljice Blanke, me je zelo razveselilo. V njem je namreč pisalo, da bo moja risbica, na temo Dnevi očarljivih rastlin, razstavljena v Botaničnem vrtu v Ljubljani. Povabljena pa sem bila tudi na otvoritev razstave in upala sem tudi na eno od priznanj, ki ga dobijo ustvarjalci.

Z mamico in očkom smo se na deževni petek, 22. maja 2015, odpeljali proti Ljubljani. Že takoj pri vhodu stavbe sem zagledala mojo risbico, v družbi mnogo drugih prekrasnih risb. Vse smo si ogledali in nato so nas povabili v prostor, ki je bil nekakšna učilnica. Gospa Jana, ki je glavna urednica revije PIL nam je povedala, da je prispelo preko dvesto risb, od katerih so zbrali petinštirideset najboljših. Nato je tričlanska komisija z akademskim slikarjem ocenila risbe. Kot so rekli, so imeli težko delo. Ker se niso mogli odločiti, so podelili celo dva druga mesta. Ocenjevali so risbe od otrok od 1. do 4. razreda in od 5. do 9 . razreda. Bila sem presrečna, ko so me poklicali in mi dodelili drugo nagrado za moje ustvarjalno delo. Za darilo sem dobila knjigo z naslovom Nitke, majčko in revijo PIL. Za mojo mentorico pa so mi poklonili še rožico. Vse prejemnike nagrad so nas fotografirali in se nam zahvalili za sodelovanje. Fotografije si bomo lahko ogledali v junijski reviji PIL. Na koncu prireditve smo imeli čast spoznati še akademsko slikarko Alenko Sotler, ki se je z nami veselila našega uspeha.

Če vas bo pot zanesla proti Ljubljani, se pa le oglasite v Botaničnem vrtu. Poleg prekrasne okolice, si poglejte še mojo risbico, ki bo tam visela še cel maj in junij.

Napisala: Polona Meglen, 5. a

 

bot2

 

bot3

 

bot4

 

bot5

 

bot6

 

Bot 1

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost