Select Page

Emma Strom – Bratovščina Culis

out 2

Emma Storm je tik pred tem, da vstopi v zadnji letnik gimnazije, a se njena mama nenadoma odloči za selitev iz Ljubljane v Novo mesto. Emmi se zdi, da je njenega življenja konec in nikakor ne more sprejeti selitve. Kmalu pa začne v svojem novem domu odkrivati pozabljene lepote preteklosti in še zaveda se ne, da jo bo predantična slovenska zgodovina popeljala v popolnoma novi svet. Odkriva, kdo so bili skrivnostno ljudstvo na Dolenjskem v halštatski dobi in razkrije, kdo jih je naučil že zdavnaj izgubljene veščine izdelovanja okrasnih steklenih jagod. Poleg tega o sebi izve, da ni čisto običajna najstnica iz Ljubljane.

 

100 idej v pomoč učencem z disleksijo

1out 4

Knjiga prinaša 100 odgovorov, 100 konkretnih napotkov z razdelanimi koraki, a tudi teoretično razlago, zakaj je to potrebno in zakaj učinkuje. In to, da ne vsebuje le opisa težav in oblike odpravljanja teh težav, ampak daje napotke, kako se lotiti konkretne naloge, je glavna prednost knjige, ki je pred vami. … napiši pravljico, nauči se pesem, pravilno črkuj besede pri angleškem jeziku … Prav tako knjiga učitelju ponuja čisto konkretne rešitve za delo z razredom, na primer, kako ravnati pri prepisovanju s table, kako pomagati pri skupni obravnavi besedila v razredu …

 

Francesca Simon: Grozni Gašper je zakon

Nove vragolije Groznega Gašperja.

1out

Iztok Tomažič, Tatjana Vidic: Z igro v čarobni svet narave

Priročnik ponuja širok nabor preprostih naravoslovnih poskusov, ki jih lahko izvajate samostojno ali skupinsko.

2out

Primož Suhodolčan: Peter Nos in vesele počitnice

Kaj vse se zgodi Petru Nosu na počitnicah preberite v novi knjigi Primoža Suhodolčana.

3out

Tone Pavček: Angeli

Angeli vseh vrst se zvrstijo v poslednji Pavčkovi zbirki pesmi, prežetimi z izkušnjo in značilno avtorjevo lucidnostjo. Tudi šolski angel je med njimi.

4out

Barbara Gregorič Gorenc

Izvirno ilustrirana slikanica z igrivimi otroškimi pesmicami za vse dni in letne čase.

5out

 Tereza Žerdin: Nesrečko

Zgodbe za otroke, ki ne marajo brati, ker berejo počasi ali se pri branju ves čas motijo ali pa tega kar berejo ne razumejo. Zgodbe so kratke in pomagajo pri izboljšanju bralnih tehnik.

6out

 

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost