Select Page

V torek, 10. 3. 2015, je na OŠ Murska Sobota III potekalo državno tekmovanje v badmintonu za učence osnovnih šol. Našo šolo sem zastopal učenec 9. a razreda Maj Mišjak.
Tekmovanje sem začel kot drugi nosilec turnirja pri nekategoriziranih učencih. Pripravljen sem bil braniti lansko bronasto medaljo.
Prvi dvoboj v skupini B sem odigral slabo, a sem vseeno na koncu z dobrimi in močnimi napadi prišel do mirnejše končnice in prvi dvoboj dobil 21:14. Druga tekma v skupini B je bila tekma za prvo mesto v tej skupini. Tokrat nisem začel odločno, saj je moj nasprotnik prišel v vodstvo 3:0. Na koncu sem z velikim preobratom dobil dvoboj 21:5 in se z dvema zmagama zasidral na 1. mesto v skupini B.
V osmini finala sem imel težjega nasprotnika. V tem dvoboju sem začel zelo odločno in si priigral lepo prednost pred tekmecem ter jo zadržal do konca dvoboja. Po izpadu lanskoletnega državnega prvaka in letošnjega prvega nosilca turnirja Jureta Hudelje sem začutil, da imam veliko priložnost v nadaljevanju. To sem dokazal v četrtfinalu, ko sem z zmago prišel v polfinale ter ponovil lanski uspeh. A želel sem narediti še korak dlje. V polfinalu me je čakal igralec, s katerim sem igral lansko leto v četrtfinalu. Oba sva bila ves čas izenačena. Kmalu sem prišel v vodstvo za 3 točke, a me je nasprotnik ujel. Pri rezultatu 14:14 sem s petimi zaporednimi točkami ušel tekmecu in si priboril nekoliko mirnejšo končnico. Na koncu sem dobil dvoboj 21:16 in se uvrstil v veliki finale. Tam sem prikazal odlično igro. Vodil sem celo 16:14 in bil blizu zmage. V nadaljevanju me je pokopala prevelika želja po naslovu in naredil sem preveč napak.
Uspelo mi je nadgraditi lanski uspeh (3. mesto), saj sem bil na koncu 2.

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=FF3FFA63-6487-4E63-B642-0652884B3960

                                                                                                              Maj Mišjak, 9. a

maj

maj1

maj2

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost