Select Page

Osnovnošolci, ki vseh devet let berejo, opravljajo bralno značko in prejmejo bralno priznanje, postanejo zlati bralci. Društvo Bralna značka Slovenije je tudi letos vodilo projekt »Zlati bralec, zlata bralka«, v okviru katerega s knjigami obdarijo zlate bralce in zlate bralke iz cele Slovenije in zamejstva ter pripravijo slavnostno podelitev priznanj.

Naši zlati bralci so se tako v četrtek, 23. 5., udeležili slavnostne podelitve v Cankarjevem domu, kjer so zlatim bralcem čestitali: minister dr. Darjo Felda, Tjaša Urankar (JAKRS), Darja Groznik (ZPMS), predstavnik družbe Telekom in Manca Perko (Društvo Bralna značka). Založnica in urednica pri MKZ pa sta predstavili nastanek knjige Mali črv OTO in avtorja Tomaža Lavriča. Prireditev je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama. Kot glasbena gosta sta nastopila UM & KUNA. Učenci so v dar dobili knjigo Mali črv Oto (Tomaž Lavrič). Vsem bralcem iskreno čestitam in želim, da bi jih knjiga spremljala še naprej v življenju.

Letošnji zlati bralci so: Tomaž Drab, David Gliha, Žana Hrovat, Valter Jenkole, Živa Jukič, Ela Mlakar, Kiara Murn, Isak Mehmedović in Luka Zupančič. Iskrene ČESTITKE!

 

Tinka Fric Kočjaž, mentorica BZ

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost