Select Page
OŠ Žužemberk že tretjo leto z OŠ Marije Jurić Zagorke iz Zagreba (Hrvaška) sodeluje v projektu BRANJE NE POZNA MEJA/ČITANJE NE POZNAJE GRANICE. V projektu naši učenci berejo prevod dela hrvaškega avtorja, hrvaški učenci pa slovenskega avtorja. S tem spodbujamo branje pri učencih, učenci bogatijo svoj besedni zaklad in širijo obzorja, spoznavajo hrvaško kulturo in jezik …

Letos so v projektu sodelovali učenci 5. a, 5. b in 6. a pod mentorstvom učiteljic Blanke Perpar, Jane Mrvar in Andreje Šercer Robič. Učenci v 5. razredu so brali delo Srečni dnevi (M. Gavran), učenci v 6. a pa Eko Eko (H. Hitrec).
V četrtek, 25. 5., smo z učenci odšli v Zagreb, kjer smo izvedi zaključno srečanje. Učenci hrvaške OŠ so nas izredno lepo sprejeli s kratkim kulturnim programom. Naučili so se tudi slovensko pesem Moj očka ima konjička dva in nam jo zapeli v dobrodošlico. Tudi mi smo se predstavili hrvaškim učencem s svojo šolsko himno, pesmijo Dan ljubezni, učenka iz 5. razreda pa je predstavila kraj Žužemberk. Po končanem programu smo se odpravili v učilnice, kjer so učenci drug drugemu predstavili prebrana dela, nato jih je čakalo delo v delavnicah. Učenci so v skupinskem delu zelo uživali in že po nekaj minutah sodelovanja so se začele tkati prijateljske vezi. Po zaključenem delu v šoli smo se odpravili v živalski vrt, ki nas je navdušil, saj je v njem precej več živali kot v živalskem vrtu v Ljubljani.
Polni pozitivnih vtisov in novih prijateljstev smo se odpravili proti domU. Komaj čakamo naslednje leto, da se ponovno srečamo s hrvaškimi kolegi, ko jih bomo gostili pri nas v Žužemberku. Preživeli smo lep dan.
Zapisala in fotografirala koordinatorica projekta: Tinka Fric Kočjaž
(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost