Select Page

Veseli in z nasmehi na obrazih smo tudi letos dočakali zadnji dan šole v tem koledarskem letu. Učenci matične šole so se v prvih urah poveselili v razredih, nato pa smo dan sklenili s prireditvijo ob dnevu samostojnosti in enotnosti s podelitvijo priznanj ob zaključku projekta Naš sproščujoči “plac” z naslovom Skočimo v knjigo sanj. Na prireditvi smo obeležili prihajajoči državni praznik ter se spomnili njegovega zgodovinskega ozadja. Ob zaključku projekta Zavarovalnice Triglav: Naš sproščujoči »plac« smo nato razglasili nagrajence likovnega in literarnega natečaja. Na koncu pa smo si še voščili ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih.

Prireditev so obogatili prispevki učencev, ki obiskujejo interesno dejavnost Stopimo na oder, pevski zbor ter učenke, ki se pod mentorstvom gospe Urše Štrucelj Plot urijo v hip hopu. Razveselili so nas tudi  gostje – župan g. Jože Papež in direktor občinske uprave g. Tomaž Hrastar ter predstavnika Zavarovalnice Triglav g. David Toporš ter ga. Tina Žnidaršič.

Ob zaključku projekta Naš sproščujoči »plac«

Tudi v tem šolskem letu so bili učenci Osnovne šole Žužemberk s podružnicami Ajdovec, Dvor in Šmihel povabljeni k sodelovanju na že tradicionalnem šolskem likovnem in literarnem natečaju, ki je tudi tokrat je potekal pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Triglav.

Knjižnica naj bi bila središče, jedro, srce šole; prostor, ki ni namenjen le izposoji knjig, pač pa je tudi prostor, v katerem se razvija domišljija, v katerem se srečuje somišljenike in v katerem nastajajo nove ideje. Ravno zato smo se odločili, da bi bila tema letošnjega šolskega natečaja prostor, kjer se počutimo udobno, prijetno, skratka, »plac«, kjer smo sproščeni. Učenci so razmišljali o takem prostoru in ustvarjali likovne in literarne izdelke na temo spodbudnega in varnega učnega okolja, kar predstavlja prednostno nalogo šole.

Natečaj je potekal od 22. 9. 2022 do 21. 10. 2022. Zmagovalci – 6 za likovno in 6 za literarno področje – pa so bili razglašeni na današnji prireditvi.

Likovni natečaj

 1. Lana Plot, 9. b
 2. Žana Hrovat, 8. a
 3. Aleš Blaznik, 6. b
 4. Taja Kmet, 5. a
 5. Lana Kmet, 2. r. PŠ Ajdovec
 6. Zala Plut, 1. r. PŠ Dvor

Literarni natečaj

 1. Matic Rugelj, 9. a
 2. Žiga Novak, 7. b
 3. Neja Mrvar, 6. a
 4. Nika Gliha, 6. b
 5. Lina Škufca, 2. r.
 6. Manca Lušin, 2. r.

 

Priznanja in nagrade so prejeli iz rok ravnateljice ge. Mije Penca Vehovec ter predstavnikov Zavarovalnice Triglav – g. Davida Toporša,  direktorja območne enote Novo mesto Zavarovalnice Triglav ter ge. Tine Žnidaršič.

Iskrena hvala vsem sodelujočim in nastopajočim učencem ter njihovim mentorjem.

Zapisali: Angela Čufer Zupančič in Anita Starašinič

Fotografiral: Foto Maver

(Skupno 871 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost