Select Page

V teh dneh se veliko omenja kulturo, zato smo se danes z učenci 8. ter 9. razredov podali na kulturni dan v dolenjsko prestolnico.

Osmošolci so prijeten dan začeli v družbi gospe Mateje Kambič, bibliotekarke iz novomeške knjižnice Mirana Jarca. Pospremila nas je na literarni sprehod po Novem mestu in nam povedala mnogo novega o znanih imenih s področja literature in likovne umetnosti v povezavi  s samim mestom. Devetošolci pa so si medtem pod vodstvom gospe Cecilije  Smolič ogledali frančiškansko knjižnico, nato pa sta se skupini zamenjali.

Vrhunec dneva in pevskih tonov pa smo doživeli v Kulturnem centru Janeza Trdine. Ob 11. uri smo prisluhnili operni priredbi Jurčičevega Desetega  brata, ki je sad dela našega nekdanjega učitelja glasbe g. Aleša Makovca. S ponosom smo na odru spremljali tudi našega bivšega učenca Blaža Konciljo.

Če je bil operen dan tudi kaj zoprn, pa vam bodo povedali učenci in učenke sami. Med debelima dvema urama glasbene predstave je bil sicer odmor, vendar so poslušalci svoji prvi operi zbrano prisluhnili in večina ni ostala ravnodušnih.

 

Zapisala in fotografirala: Sanja Nose, prof.

 

Fotografije opere: Facebook Opera deseti brat

 

 

 

 

(Skupno 332 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost