Select Page

Zadnje dni nas je večinoma zeblo, ampak včerajšnja dobrodelna prireditev na matični šoli, ki je združila glasbo in gledališče, je ogrela prav vse prisotne – zaradi gneče smo se res stiskali, predvsem pa nas je ob čudovitem programu prevzela toplina v srcu.

Program večera sta oblikovali mentorici glasbe in gledališča, učiteljici Nina Banovec in Anita Starašinič, ki sta ne le pripravili učence na petje ali igro, temveč sta dvignili nivo petja in gledališča na zelo visok nivo. Pevske točke niso bile statične, temveč so se prepletale z gibanjem na odru, nastala je prava glasbena predstava, ki so jo okronali zdaj že izkušeni igralci.

V glasbeni del je zborodkinja vključila vse pevce otroškega in mladinskega zbora OŠ Žužemberk in vseh podružnic, tako da smo imeli čast prisluhniti nekje 160 pevcem. Mnogo je bilo tudi pogumnih solistov, ki so še popestrili pevske točke – to so bili Tjaša Murn Bec, Neja Glavan, Sabrina Radovac, Dominik Štrucelj, Erazem Primc, Taja Legan, Manja Plut, Jona Plot, Lea Šabić, Anja Dovč, Zala Kranjc in Tina Skube.

Petje pa so spremljali tudi učenci na inštrumentih – na klavirju Luka Vovk, violončelu Ela Hren, guiru, trianglu in tamburinu Jona Plot, na flavti Pia Pintar in kahonu Zala Kranjc, veliko pesmi pa je na klavirju spremljala tudi prof. Maja Tajnšek, za kar se ji zahvaljujemo.

S predstavo so nas nasmejali člani šolske gledališke skupine z igro Noč, ko je posijalo sonce. S to tridejanko so se predstavili že na območnem srečanju otroških gledaliških skupin v marcu, premiera za domače občinstvo pa se je zgodila sinoči in nikogar izmed gledalcev niso pustili ravnodušnih. Žiga Novak in Taja Tomažin sta v vlogi najstniških sorojencev predstavila svoje vsakdanje tegobe, potem pa so jih obiskali vesoljčki – Ana Mlakar, Nika Gliha in Manca Rozman z robotkom Arčijem, ki ga je odigrala Ines Muhič. Odličen vložek v igri so bili tudi filmski posnetki, na katerih so Zala Kranjc, Ažbe Kelšin in Anže Štravs.

Prireditev sta pod mentorstvo Jane Mrvar in Marjete Zore prisrčno vodila petošolca Patricija Mesarič in Jan Gorenčič, za sceno in diapozitive  s pravim zvezdnatim ozadjem  je zaslužna učiteljica likovne umetnosti Ema Pirnar. Tudi tokrat je ozvočevalcem pod vodstvom učitelja Klemna Kolenca na pomoč priskočila Občina Žužemberk, za kar smo resnično hvaležni.

Rdeča nit prireditve sta bili dobrodelnost in solidarnost, saj bodo po besedah ravnateljice Mije Penca Vehovec prostovoljni prispevki še kako prav prišli za potrebe šole pri različnih dejavnostih. Zato bodite brez skrbi, takšnih večerov, kot je bilo sinoči, boste še deležni.

Zapisala: Sanja Nose, prof.

Fotografije: Foto Maver

(Skupno 732 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost