Select Page

„Nobena pot ni ravna,

nobena pot ni prava,

a vsaka je zahtevna

in tvoja ena sama – glavna.”

(Tone Pavček)

V sredo, 15. 6. 2022, so svojo pot na OŠ Žužemberk končali devetošolci. Dan pred tem so se s programom valete predstavili učiteljem in drugim delavcem šole ter staršem. Pod taktirko g. Rada Trifkovića so na začetku zaplesali četvorko in še nekatere plese. Valeta se je nadaljevala s predstavitvijo učencev. V osrednjem delu so se učenci s pesmicami in skromno pozornostjo zahvalili ravnateljici in učiteljem za dolgoletni trud. Posebno pozornost so posvetili tudi svojim življenjskim učiteljem – staršem.

Učenci osmega razreda so morali pokazati nekaj znanja in se izkazati v kvizu Milijonar. Biti „devetar” na šoli je posebna čast in odgovornost, zato so morali učenci osmega razreda izreči posebno prisego, da se bodo trudili biti zgled mlajšim. Vid Struna iz 9. a in Nik Novak, Tobija Črnivec ter Žiga Štupar iz 9. b so program popestrili z ubranim igranjem harmonike. Omenjeni učenci so sošolce spremljali pri petju pesmic, na klavirju pa ga. Nina Tomažič. G. župan in ga. ravnateljica sta učencem, ki so bili vseh devet let odlični, podelila priznanja, uspešnim športnikom medalje in priznanja za največje dosežke šole.

Na koncu je sledilo še skupno fotografiranje in pogostitev v jedilnici šole. Program so vodili: Teja Štravs, Franci Godec iz 9. a, Nina Dovč ter Anej Maver iz 9. b.

Vsem učencem želim dolge in brezskrbne počitnice ter veliko uspeha na njihovi nadaljnji poti.

Zapisala: Nataša Škrbe, razredničarka 9. b razreda

 

 

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost