V okviru dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila vlada Republike Slovenije, poteka v šolah in vrtcih po sloveniji projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt se odvija že sedmo leto in ga obeležujemo tretji petek v novembru. Opominja na pomen polnovrednega zajtrka ter zdrave prehrane, hkrati pa otrokom zagotavlja hrano iz lokalnega okolja. Tudi tokrat so vsi predšolski in osnovnošolski otroci pozajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo: maslo, mleko, črni kruh, med in jabolko. Vsa živila so bila izključno iz lokalnega okolja.
Letos je pri nas potekalo malo drugače in sicer na način, da so se otroci zjutraj zbrali v telovadnici šole in v spremljavi treh harmonikašev odpeli pesem Čebelice, nato so se malo razgibali potem pa je sledil zajtrk.
Med, ki so ga pridelali v šolskem okolišu in čebelnjaku, ki je bil pred leti postavljen pri PŠ Dvor je bil še posebej dober. Želimo, da bi učenci čimvečkrat uživali dobrote, ki sestavljajo Tradicionalni slovenski zajtrk.
Zapisala in fotografirala: Helena Smrke