Select Page

V sredo, 16. 10. 2019 smo obeležili Svetovni dan hrane. Na matični šoli in na vseh podružnicah, smo v ta namen postavili stojnice, na katerih so bile zdrave sladice, zdravi namazi in različne vrste kruha. Sladice so pripravili učenci 7.a in 7.b razreda, pri Sodobni pripravi hrane, namaze so naredile naše kuharice, kruh pa nam je dostavila Ekološka pekarna Zdrav obrok.

Učenci so poskusili 5 vrst kruha – bio kruh iz črne leče, bio kruh iz tatarske ajde, bio pšenični kruh s korenjem, bio kamutov in bio ječmenov kruh. Presenetljivo so jim bile vse vrste kruha zelo všeč, še najbolj pa kruh s črno lečo in ječmenov kruh.

Kuharice so pripravile 5 vrst namazov: avokadov, sirni z ajvarjem, skutin z zelišči, čičerikin in skutin z bučnimi semeni. Učenci so ob poskušanju dejali, da lahko štiri vrste damo na jedilnik, ker so zelo okusni. Najmanj pa jim je teknil čičerikin namaz.

Najbolj pa so se učenci razveselili zdravih, a zelo okusnih sladic: presne marelične kroglice, ovsene kroglice z banano, skutino pecivo ter pecivo z jabolki in pirinim zdrobom.

Učenci 3.r so v sklopu dejavnosti RAP – Polepšajmo si kosilo, kuhali jabolčno čežano. Pri tem jim je pomagala gospa Mija Penca Vehovec.

Več o Svetovnem dnevu hrane: https://www.gov.si/novice/2019-10-11-16-oktober-svetovni-dan-hrane/

Učencem je bilo poskušanje zelo všeč, zato že načrtujeva nove podvige v novembru.

Nina Kocjančič in Tanja Zupančič

 

(Skupno 569 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost