Select Page

V četrtek, 17. 11. 2016, je v jedilnici šole potekalo prav posebno obarvano srečanje starejših občanov  občine Žužemberk pod okriljem KORK Žužemberk.

Prav vsi so bili namreč veseli novice, da je gospa Alenka Sajevic prevzela predsedstvo Rdečega križa v Žužemberku. Starejšim smo učitelji in učenci naredili prav prijeten sprejem in jih toplo povabili v našo družbo.  Iz obrazov ljudi je bilo razbrati veselje, ko so si ogledali program, ki smo ga pripravili zanje. Na odru ni manjkalo pesmi, toplih besed, zvokov harmonike, poezije ter dramske igre, ki je naše goste še posebej popeljala v čas, v katerem ni bilo računalnika, pametnih telefonov in televizije. Svoje pesmi sta predstavili tudi občanki Silva Mohorčič in Ivanka Škrbe. Poleg gospe ravnateljice sta goste pozdravili tudi gospa Barbara Ozimek in gospa Marija Ban.

Kuharice šole so pripravile obilno večerjo, skuhale kavo ter postregle s slastno rulado. Gostje so med seboj poklepetali, se nasmejali in tudi zapeli. Neizmerno so bili hvaležni vsem za topel sprejem, pogostitev, nasmeh in prijazne besede.

Srčno upamo, da bo organizacija Rdečega križa začela delovati v polnem zagonu in da se bo vanjo vključilo čim več prostovoljk.

Mentorica RK na šoli: ga. Petra Avguštin

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost