Select Page

V petek, 26. 10. 2018, je ob 16. uri potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov  v jedilnici šole. Dogodek vsako leto organizira KORK Žužemberk v sodelovanju s šolo. Dogodka se je udeležilo malo manj kot petdeset gostov. Učenci so za otroke izdelali lična darilca ter zanje pripravili kratek kulturni program. Na prireditvi ni manjkalo petja in nasmejanih obrazov otrok, ki so marsikateremu starejšemu občanu polepšali dan.

Goste so pozdravili predsednica Krajevne organizacije RK Žužemberk, Alenka Sajovec, gospod župan ter predsednik Območnega združenja RK Novo mesto, Marjan Grahut. Program so popestrile recitatorke Silva Mohorčič in Ivanka Škrbe, pesmi Magde Kastelic Hočevar pa je prebrala gospa Lilijana Hrovat.

Kuharice šole so za starejše ljudi pripravile okusno in obilno večerjo, tako da nihče ni odšel domov lačen. Po večerji so ljudje med seboj poklepetali in se poveselili. Veseli in hvaležni so bili vsem, ki so se na ta dan potrudili zanje, da bi se ob tej priložnosti počutili karseda  dobro in prijetno.

Tistim, ki smo se na ta dogodek pripravljali, pa je bila največja nagrado to, da smo videli zadovoljne obraze vseh povabljenih, ki jim takšna srečanja pomenijo veliko.

Mentorica RK na šoli: ga. Petra Avguštin

 

 

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost