Select Page

Tako bi lahko poimenovali današnje, že 4. šolsko tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke in recitiranju decimalk števila PI.

Udeležilo se ga je kar 18 učencev od 5. do 9. razreda.

Sestavljanje Rubikove kocke je odlična vaja za trening možganov, izboljša motorične sposobnosti, izboljša koncentracijo, razvija potrpljenje, zato nas veseli, da toliko učencev še posega po njej in zdravo preživlja svoj prosti čas. Tudi recitiranje decimalk števila PI je odličen poligon za preverjanje našega spomina in zmožnosti pomnjenja.

Absolutni zmagovalec v sestavljanju Rubikove kocke je že prekaljen tekmovalec iz 9.a, Tomaž Drab, ki je sestavil 3×3 kocko v 41 s, 2×2 pa zgolj v 17 s. V kategoriji 3×3 je 2. mesto je pripadalo Blažu Lukancu iz 6.b, 3. mesto pa Žigu Resniku iz 9.b. V kategoriji 2×2 je drugi najboljši čas dosegel Lan Osmanović iz 8.b, 3. mesto pa je pripadalo Amadeju Črnivcu iz 7.b.

Pri recitiranju decimalk števila PI je prepričljivo zmagala Klara Šabič, ki je naštela kar 192 decimalk, s 128 decimalkami je Žiga Novak iz 8.b dosegel drugo mesto. Tretje mesto (78 decimalk) pa sta si delila Aleš Blaznik iz 7. b in Jan Gorenčič iz 5.b.

Vsem tekmovalcem čestitke za pogum in dosežene rezultate!!!

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost