Select Page

ŠOLSKI LIKOVNI IN LITERARNI NATEČAJ – SUHA KRAJINA BERE

Na OŠ Žužemberk s podružnicami Ajdovec, Dvor in Šmihel smo v šolskem letu 2021/22 razpisali že tradicionalni likovni in literarni natečaj. Odločili smo se, da bo letošnje leto izpeljan pod naslovom »Suha krajina bere«. Učenci so ustvarjali na temo branja in knjižnice ter razmišljali o tem, kako spodbuditi obisk knjižnice in prikupiti knjige bralcem. Branje je namreč spretnost in vrlina, ki jo vsako šolsko leto poudarjamo, šolska knjižnica pa prostor, ki je srce šole – v knjižnici se, poleg njene osnovne naloge (izposoja knjig in branje), rojevajo nove ideje, tkejo prijateljstva, razvija se domišljija …

Učenci 1. triletja so naredili likovni izdelek ter napisali uganko. V 2. triletju so oblikovali strip in napisali pesem. V 3. triletju pa so lahko izdelali maskoto ter napisali razmišljanje, doživljajski spis, domišljijsko zgodbo. Natečaj je potekal od 21. 9. 2021 do 22. 10. 2021. Učenci so ustvarjali znotraj posameznih oddelčnih skupnosti. Vsak mentor je znotraj oddelčne skupnosti izbral nekaj izdelkov. Številne zbrane izdelke je na koncu pregledala še komisija ter določila nagrajence po triletjih. Podeljenih je bilo 12 nagrad, 6 za likovno in 6 za literarno področje. Nagrajenci so bili razglašeni na šolski spletni prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Razveselili so se zelo priljubljene knjige Guinnessova knjiga rekordov. V šoli smo postavili tudi razstavo z vsemi deli.

Nagrado so dobili naslednji učenci: Eli Longar (1. r.), Sabrina Radovac (1. r., PŠ Ajdovec), Neža Ban (3. r., PŠ Dvor), Domen Zupančič (3. r., PŠ Dvor), Neža Blatnik (4. r.), Manca Kuhelj (4. r., PŠ Dvor), Aleš Blaznik (5. b), Žiga Novak (6. b), Žana Hrovat (7. a), Patrik Blatnik (8. a), Lana Štrasberger (8. b) in Klara Koželj (9. a).

Tokratni natečaj je bil nekaj posebnega, saj je potekal pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Triglav. To nam je omogočilo, da smo ob zaključku lahko izdali zbornik, ki je dostopen tudi na spletni strani naše šole. Vabimo vas, da si ga ogledate.

Zahvala vsem, ki so pomagali pri pripravi zbornika.

Vse naše sanje se lahko uresničijo, če le imamo pogum, da gremo z njimi. (W. Disney)

Zapisala: Jana Mrvar, prof.

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost