Select Page

Juhuhu končno smo prispeli v Libeliče. V domu Ajda so nas toplo sprejeli.

Ponedeljek (21. 11. 2022)

Namestili smo se v sobe in takoj nas je čakalo prvo opravilo – postiljanje postelj. Uspelo nam je! Za nagrado nas je v jedilnici čakalo okusno kosilo s sladico.

Popoldne so se učenci 8. a odpravili do avstrijske meje. Pogled na okoliške hribe je bil prečudovit! Učenci 8. b so se naučili kakšen material moramo nabrati, da bomo v naravi uspešno zanetili ogenj z magnezijevo palico. Hkrati so spoznavali previdnostne ukrepe in ravnanje ob termičnih poškodbah.

To pa še ni bilo vse! Naši učitelji so nas animirali z letečimi krožniki. Energije še kar ni zmanjkalo, zato smo po veliki skodeli šmorna odšli na večerne športne igre. Le kaj nas čaka jutri?

Torek (22. 11. 2022)

Zjutraj smo se dodobra razgibali na svežem zraku. Zajtrk nam je zato še bolj teknil. Po zajtrku smo odhiteli do oglasne deske, kjer nas je čakala ocena urejenosti sob in upoštevanja »nočnega miru«. Čez dan smo se urili v nordijski hoji in tehnikah prve pomoči. Prav dobro nam je šlo! Popoldne nas je poleg dežja presenetila tudi kakšna snežinka. Takoj smo odhiteli ven! Po zabavnih igrah so nas kuharice razveselile z domačo pico. Pospravili smo jo s svetlobno hitrostjo. Zadnje atome moči smo porabili na nočnem pohodu s spremljavo snežink.

Sreda (23. 11. 2022)

Tretji dan smo se prebudili v mrzlo, zasneženo jutro. Ugotovili smo, da so stopnice odličen pripomoček za trening, saj smo jutranjo telovadbo opravili v notranjih prostorih. Podprli smo se z okusnim zajtrkom, pograbili rokavice in kape, si natočili vročega čaja in se odpravili na raziskovanje naravoslovne poti Velike uharice. Spustili smo se v vas Libeliče in premagali dobrih 200 metrov nadmorske višine. Najprej smo se ustavili v kostnici, ki je ena izmed treh še ohranjenih kostnic v Sloveniji. Pot smo nadaljevali proti župnišču, kjer se nahaja muzej s stalno razstavo o koroškem plebiscitu in črni kuhinji. Med ogledom muzeja smo dobili tudi novega učitelja (pokukajte v galerijo), nato pa smo v sosednji stavbi spoznali kmečko življenje na Koroškem. Polni zgodovinskih vtisov smo premagali strm klanec, vmes še izkoristili priliko za kepanje in se vrnili v dom.

Po kosilu smo ponovili aktivnosti ponedeljkovega dne. 8. a razred se je tokrat preizkusil v netenju ognja, kar je zahtevalo kar nekaj spretnosti in iznajdljivosti, saj je bil teren razmočen in je bilo težje poiskati suho netivo. 8. b pa se je sprehodil do avstrijske meje. Na poti nazaj smo se ustavili na zasneženem travniku, naredili ogromnega snežaka in nakepali sošolke in sošolce ter učiteljico, ki nam ni ostala dolžna. Večer smo preživeli ob igranju družabnih iger ter spoznavanju vozlov.

Četrtek (24. 11. 2022)

Dan smo pričeli z rojstnodnevno budnico. Hitro smo se uredili in odhiteli na jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Ena je odšla na plezanje po plezalni steni, druga pa v gozd postavljati bivake iz naravnih materialov. Nato smo se zamenjali. Premagali smo strah in se povzpeli po plezalni steni. Učitelj je vsako sekundo skrbel za našo varnost. Naši bivaki so bili pohvaljeni za kreativnost in iznajdljivost. Po predstavitvi bivaka smo splezali vanj in preizkusili ali je dovolj velik za vse člane skupine.

Dan je bil poln presenečenj. Na obisk sta prišli ravnateljica ga. Mija Penca Vehovec in podravnateljica ga. Irena Piškur. Po kosilu so kuharice presenetile našega slavljenca s torto. Kako je bila slastna, en kos kar ni bil dovolj!

Popoldne smo se urili v tehnikah prve pomoči. Dan smo zaključili s peko hrenovk ob tabornem ognju. Prav prijetno nam je bilo. Še zadnja noč in jutri se vračamo domov!

Fotografije: Martina Volk, Blanka Rončelj Novak

(Skupno 1.141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost