Select Page

Težko pričakovani zadnji šolski dan je za nami. Pričel se je s podelitvijo spričeval, priznanj in pohval ter druženjem v oddelčnih skupnostih, epilog pa je doživel s kulturno prireditvijo ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta 2021/22.

Po malici smo se v prizidku telovadnice zbrali učenci in učitelji OŠ Žužemberk ter PŠ Šmihel, z velikim veseljem pa smo spet brez mask odprli vrata tudi drugim obiskovalcem. Osredji gostje prireditve so bili: idejni vodja Rastoče knjige dr. Janez Gabrijelčič, naš župan g. Jože Papež, bivša sodelavka in pesnica ga. Magda Kastelic Hočevar, dolgoletna ravnateljica naše šole mag. Jelka Mrvar, policist g. Edvard Kramar in kriminalistka ga. Mirjam Repovž ter ostali zunanji sodelavci.

Kulturni program sta sproščeno povezovala osmošolca Lana Štrasberger in Lovro Mesarič, na odru pa so nastopili otroci iz skupine Zajčki Vrtca Sonček, oba šolska pevska zbora z novo zborovodkinjo go. Nino Tomažič, Uršine mažorete, pianistki Hana Turk in Neža Legan pod okriljem Kulturno umetniškega društva Glasbene muze, harmonikarja Jakob Mohorčič in Nik Bambič iz 5. a razreda ter  devet učencev 6. a razreda s simpatičnim prispevkom o Sloveniji. V hudomušni dramski igri učiteljice Jane Mrvar sta se ponovno dokazala igralca iz vrst osmošolcev, to sta Marija Travnik in Patrik Blatnik, v zaključni točki Sreča na vrvici pa so se poleg ubranih pevcev združenega otroškega pevskega zbora s plesnim nastopom predstavili tudi učenci 3. razreda matične šole.

Pomemben pečat tega šolskega leta bo pustila tudi sovica Oto, ki je maskota naše šole v projektu Rastoča knjiga, s pomočjo katerega smo na šoli in v vrtcu pridno poudarjali odgovornost, ki nas je vse spremljala tekom šolskega leta in srčno upamo, da tudi v počitniških mesecih. Avtorja simpatičnega Ota sta že omenjeni Patrik Blatnik ter sedmošolka Žana Hrovat.

Na prireditvi smo slavnostno podelili priznanja za največje dosežke šole, ki jih je prejelo kar 30 učencev, pokal za najboljšo športnico je šel v roke sedmošolke Pie Pintar, naziv najboljšega športnika pa je osvojil devetošolec Vid Urbančič.

Program so soustvarjali tudi pozdravi in spodbudne besede naše ravnateljice ge. Mije Pence Vehovec, pri podelitvah je ponosno sodeloval župan g. Jože Papež in vsem zaželel mirne počitnice in pogumen skok v novo šolsko leto, svoje spomine na Žužemberk in prijetne vtise današnjega dne pa je rad podelil tudi dr. Janez Gabrijelčič.

Hvala  vsem skupaj in vsakemu posebej, da je bila prireditev uspešno izvedena, sedaj pa pogumno, odgovorno ter predvsem varno v poletje poletimo.

Zapisala: Sanja Nose, prof.

Fotografije: Dejan Maver

(Skupno 603 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost