Select Page

Polfinale državnega  prvenstva je potekalo 10.9.2019 na Loki v Novem mestu. Pri učencih je tekmovalo 6 ekip. Po žrebu so bile razdeljene v dve skupini. Učenci naše šole so najprej premagali OŠ Kostanjevico in nato še OŠ Škofljico z rezultatom 2:0. V polfinalu smo igrali proti OŠ Center in se jim oddolžili za poraz na področnem prvenstvu. V finalu so bili naši nasprotniki učenci OŠ Brezovice. Tekma je bila izredno izenačena. Prvi set so dobili gostje z 15:13, drugi set smo dobili mi z rezultatom 19:17. O zmagovalcu in udeležencu finalnega turnirja je odločal tretji set. Tudi ta je bil vseskozi izenačen, na koncu pa smo naredili več napak in set so dobili gostje z rezultatom 15:13. Zasedli smo drugo mesto. Proti močni ekipi Brezovice je bil naš najboljši igralec Žiga Hrovat. Igrali pa so še Vid Urbančič, David Pograjc in Tristan Hrovat. Zasedli smo končno 5.-8. mesto v Sloveniji.

Šest ekip je tekmovalo tudi med dekleti. Sistem tekmovanja je bil enak kot pri fantih. Naše punce so v skupini premagale OŠ Senovo in OŠ Leskovec pri Krškem. V polfinalu smo zmagali proti OŠ Brezovica z rezultatom 15:4 in 15:6. Ravno tako smo bili prepričljivo boljši tudi v finalu proti OŠ Šmarje Sap z rezultatom 15:6 in 15:3. S prvim mestom smo si zagotovili nastop na finalnem turnirju in tekme za medalje. Finale bo konec meseca. Igrale so Lara Longar, Nika Pucelj, Maša Pucelj in Eva Nahtigal Lavrič.

Podrobne rezultate in utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v priponki.                                                     mentor: Bojan Brulec

Odbojka na mivki – polfinale -UCENCI 19-20

Odbojka na mivki – polfinale -UCENKE 19-20

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost