Select Page

Kljub epidemiji, podaljšku počitnic in intenzivnim pripravam na pouk na daljavo se je naša ekipa mladih podjetnikov udeležila Start up vikenda. Letos je tako 5 motiviranih učencev 7. in 9. razreda iz udobja svojih domov preko videokonferenc sodelovalo pri reševanju problema, ki so ga sami zaznali v svojem okolju.

Naša ekipa Eko Dolenjčki so bili Marija, Maj in Anej iz 7. b, Kaja iz 9. a ter Bine iz 9. b. Ugotovili so, da je sploh v tem času veliko dostave hrane na dom, ta pa je zapakirana v plastično embalažo, ki je namenjena enkratni uporabi in jo nato zavržemo, nekateri celo v okolje.
Njihova rešitev je bio razgradljiva embalaža Eco-pack, narejena iz bambusa, ki ima več predelov za različno hrano, ohranja toploto, lahko pa jo pogrejemo tudi v mikrovalovni pečici.

Učenci so skupaj z mentoricama aktivno razmišljali, ustvarjali, izdelovali spletne vprašalnike, predstavitve, animacije in se aktivno pripravljali na predstavitev pred komisijo ter nato … ZMAGALI!

Eko Dolenjčki so dosegli 1. mesto in takoj, ko bo mogoče, gremo zmagovalci v Woop trampolin park v Ljubljani.

Ne smem pozabiti, da smo imeli tudi skritega gosta – igralca in voditelja Nika Šrkleca, ki je učencem povedal nekaj zanimivosti o sebi in popestril naše druženje.

Hvala vsem za sodelovanje, ostanite z nami tudi na državnem tekmovanju Popri.

Zapisala mentorica: Sanja Nose, prof.

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost