Select Page

V počastitev prvega praznika Dneva slovenskega športa smo v sredo, 23. 9. 2020,  v telovadnici OŠ Žužemberk odigrali odbojkarsko tekmo med moško in žensko ekipo. Pred tokrat praznimi tribunami se je obetala napeta tekma, saj naj bi si nasproti stali zelo izenačeni ekipi. Moška ekipa je vseskozi v slovenskem vrhu, kamor se jim je v zadnjih letih pridružila tudi ženska ekipa.  Lansko leto smo se pri fantih uvrstili v polfinale državnega prvenstva, to je med 9 najboljših ekip v Sloveniji. Žal pa tekmovanja za ubranitev naslova državnih prvakov, zaradi korona virusa, nismo končali. Enak rezultat so dosegle tudi dekleta, ki pa so poleg tega lansko leto postale tudi državne prvakinje v odbojki na mivki.

Zaradi odsotnosti dveh najboljših igralk, Maše Pucelj in Eve Nahtigal Lavrič, je bilo jasno, da dekleta ne bodo kos fantom. Ti so bili močnejši v vseh elementih odbojkarske igre in posledica tega je bila njihova gladka zmaga z  rezultatom  3:0 v setih. Za prvo šolsko tekmo, po več kot pol leta, je bilo važno začeti in uživati v tej lepotici športov – odbojki.

Ker so šolska tekmovanja še vedno zamrznjena, pa se pripravljamo na klubska. Že 3.10.2020 je v naši telovadnici  turnir prvega kroga kvalifikacij za 1. ligo starejših dečkov. Poleg naše ekipe KEKO Opreme Žužemberk nastopajo še Radenci, Fužinar iz Raven na Koroškem in Braslovče. Turnir se bo začel ob 10. uri s tekmo Žužemberk: Fužinar, tudi tokrat žal brez gledalcev.

 

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost