Select Page

V sredo, 27. 3.2024, je naša šola organizirala 1/2 finalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše učence. V naši polfinalni skupini C sta nastopili še OŠ Stara Cerkev in OŠ Kanal ob Soči.

Uvodno tekmo turnirja smo odigrali proti OŠ Stara Cerkev. Naši sosedje, blizu Kočevja, so se pokazali za zelo dobrega nasprotnika. Igra je bila vseskozi izenačena. Na koncu so naši pokazali več zbranosti in 1. set dobili z rezultatom 25:21. Še bolj izenačen in napet je bil drugi set. Večja izkušenost naših igralcev nam je prinesla zmago tudi v 2. setu. Rezultat je bil 26:24.                

Drugo tekmo je OŠ Stara Cerkev presenetljivo premagala OŠ Kanal z rezultatom 2:1(19,-20,9). 

Tretjo tekmo smo se srečali s starimi znanci z odbojkarskih igrišč, vrstniki iz Kanala. Ti so v 1/4 finalu izločili naše sosede iz Zagradca. Z eno nogo smo bili že v finalu, potreboval smo le en dobljen set. Naši igralci so to tekmo odigrali najbolje in si zagotovili zmago na turnirju že po 1. setu, ki so ga dobili s 25:12. S pomočjo glasnih navijačev na polnih tribunah, smo dobili tudi 2. set s 25:17.

Ekipa OŠ Žužemberk se je z zmago na turnirju uvrstila v finale državnega prvenstva, to je med 3 najboljše osnovnošolske ekipe v Sloveniji. Tekmovanje bo 12.4. v OŠ Šentjernej. Poleg domačinov bodo naš nasprotnik še vrstniki iz OŠ Prežihov Voranc z Raven na Koroškem. Zahvala za ta uspeh gre tudi klubskim trenerjem Obrstar Davidu, Ožbalt Gregorju in Smrke Tomu, ki naše učence trenirajo v popoldanskem času.

Našo šolo so na tekmovanju zastopali: Jakob Obrstar, Anže Novak, Gal Novak, Aljaž Prijatelj, David Gliha, Vid Obrstar, Nik Mrvar, Lan Osmanović in Tilen Urbančič.

Več o tekmovanju si lahko ogledate v zaključnem biltenu.

Mentor: Bojan Brulec

ZAKLJUČNI BILTEN POLFINALE st. učenci skupina C (1)

 

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost