Select Page

Področno ekipno tekmovanje v badmintonu je potekalo 21.3.2022 v OŠ Mirna. Pri mlajših učencih so nastopile 4 ekipe. V tej kategoriji se je igralo po sistemu vsak z vsakim. Pri starejših je bilo 9 ekip. Igralo se je po sistemu treh skupin iz katerih sta se prvi dve uvrstili v zaključne boje na izpadanje.

Pri mlajših smo se že v prvem dvoboju pomerili z domačini iz OŠ Mirna. Naš prvi igralec Tilen Urbančič je zmagal v prvi tekmi. Domačini so izenačili rezultat v igri posamezno za učenke, kjer je izgubila naša Eva Nahtigal Lavrič. Sledili sta tekmi dvojic. Eva je nastopila s Tio Kopač, Tilen pa z Vidom Obrstarjem. Obe tekmi sta bili izenačeni, več sreče pa so imeli domačini. Obe tekmi so dobili na razliko z rezultatom 21:19. V zadnji tekmi mešanih dvojic sta Vid in Tia gladko zmagala. Dvoboj pa so vseeno dobili domačini z rezultatom 3:2. V nadaljevanju so naši igrali še bolje, premagali igralce iz OŠ Šmihel in OŠ Stopiče in osvojili 2. mesto.

Pri starejših učencih smo začeli z zmago proti OŠ Šmihel. V drugem dvoboju pa tesno izgubili z OŠ Loka Črnomelj z rezultatom 3:2. Zmagala sta Vid Urbančič v igri posamezno in igri moških dvojic s Tobijo Črnivcem. Po izgubljenih dveh dvobojih deklet Marije Travnik in Pie Pintar je bil rezultat izenačen 2:2. O zmagovalcu je odločala 5. tekma mešanih dvojic. Tobija in Pia nista uspela zmagati, tako da smo morali čestitati nasprotniku za zmago. V ¼ finalu smo premagali OŠ Brusnice. V ½ finalu  smo se srečali z domačini. Tekma se je odvijala podobno kot proti Črnomlju in rezultat je bil spet tesen, 3:2 za domačine. V tekmi za 3. mesto je bil naš nasprotnik spet OŠ Loka iz Črnomlja. Poskusili smo s spremenjeno postavo v dvobojih. V odločilni tekmi moških posamezno je Tobija že vodil z rezultatom 20:19 na koncu pa po dveh lastnih napakah izgubil z 21 :20. Tekmo smo izgubili z rezultatom 3:1 in osvojili končno 4. mesto.

Čestitke vsem igralcem za dosežena uspeha.

Utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v priponki.

Badminton – ekipno 2021-22

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost