Select Page

Področno ekipno tekmovanje v badmintonu je potekalo 26.1.2023 v OŠ Mirna. Pri mlajših in starejših učencih in učenkah je nastopilo po 7 ekip. Igralo se je po sistemu dveh skupin iz katerih sta se prvi dve uvrstili v zaključne boje, oz. polfinali.

Pri mlajših smo se že v prvem dvoboju pomerili z domačini iz OŠ Mirna. Naš prvi igralec Tilen Urbančič je zmagal v prvi tekmi. Domačini so izenačili rezultat v igri posamezno za učenke, kjer je izgubila naša Zara Nahtigal Lavrič. Sledili sta tekmi dvojic. Zara je nastopila z Ajdo Krese, Tilen pa z Lanom Osmanovičem. Po porazu deklet in zmagi fantov je bil rezultat izenačen na 2:2 v dvobojih. Odločala je zadnja tekma mešanih dvojic, kjer sta se zmage veselila naša Ajda in Lan. Sledila je še tekma proti OŠ Šmihel, ki smo jo tudi tesno dobili z rezultatom 3:2 v dvobojih. V polfinalu smo se pomerili proti OŠ Mirana Jarca Črnomelj in jo že po treh dvobojih dobili s 3:0. V finalu so bili naš nasprotnik spet domačini. Tekma se je odvijala podobno kot v skupinskem delu. O zmagovalcu je spet odločala 5. tekma mešanih dvojic, kjer pa so bili tokrat tesno boljši domačini. Tudi skupno 2. mesto je velik uspeh za naše mlade igralce badmintona.       

Pri starejših učencih in učenkah smo začeli z zmago proti OŠ Šmihel z rezultatom 3:2.  V naslednjih dvobojih smo premagali še OŠ Center s 4:1, OŠ Vinico s 5:0 in osvojili 1. mesto v skupini. V polfinalu smo premagali OŠ Dolenjske Toplice s tesnim rezultatom 3:2. Zmagovali sta dekleti Pia Pintar in Tia Kopač, za fante sta igrala Tim Mrvar in Vid Obrstar. Tako kot pri mlajših je bil finalni dvoboj  v znamenju domačinov in Žužemberka. Tudi tokrat so bili boljši igralci z Mirne in zmagali z rezultatom 4:1. Pri naši ekipi je treba pohvaliti Pio Pintar, ki je zmagala vse 4 igre posamezno. Z osvojenim 2. mestom  smo se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo predvidoma 5. aprila.              

Čestitke vsem igralcem za dosežena uspeha.

Utrinke s tekmovanja si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Rezultati področnega ekipnega tekmovanja v badmintonu za osnovne šole. (znm.si)

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost