Select Page

OŠ Mirna je 31.1.2017, gostila področno ekipno prvenstvo v badmintonu. Tekmovanja se je udeležilo 9 ekip pri starejših učencih in učenkah  in 8 pri mlajših učencih in učenkah. V predtekmovanju so tekme potekale v celoti in tekmovalci so morali odigrati vseh 5 dvobojev. Igrali so moški posamezno, ženske posamezno, moški dvojice, ženske dvojice in mešani par. V nadaljnjem tekmovanju na izpadanje pa so igrali na 3 dobljene tekme.

V starejši kategoriji (8., 9. razred) so našo šolo zastopali: Toni Travnik, Urban Pečjak, Nika Vidmar in Rebeka Breznikar. V predtekmovanju so premagali OŠ Center s 4:1 in Šmihel s 5:0. V četrtfinalu so bili boljši od OŠ Vinica z 3:0, v polfinalu pa tesno premagali OŠ Loka Črnomelj z 3:2. V finalu so se pomerili z domačini  in jih po zaostanku z 2:1, na koncu premagali z 3:2. Zadnji dve točki so naši dobili z igro moških in ženskih dvojic. S tem velikim uspehom so si priborili nastop na državnem prvenstvu. Velike pohvale in čestitke si zaslužijo vsi štirje naši  igralci.

V mlajši kategoriji (7. razred) so našo šolo zastopali: Niko Longar, Gašper Longar, Janja Longar in Teja Skube. V predtekmovanju so dobili vse tri tekme z rezultatom 5:0. Premagali so OŠ Šmihel, Vinico in Bršljin. V polfinalu so premagali OŠ Loka Črnomelj z 3:0, nato pa z enakim rezultatom izgubili finalno tekmo proti OŠ Mirna. Z drugim mestom so tudi mlajši dokazali, da ne zaostajajo dosti za svojimi starejšimi kolegi.

Več o tekmovanju si lahko ogledate v priponki.

Področno ekipno področno v badmintonu – kompletni rezultati (2)

Badminton – ekipno 2016-17:

IMG_4208 IMG_4206

mentor: Bojan Brulec

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost