Select Page

Spoštovani starši.

Iztekajo se počitniški dnevi in na pragu je novo šol. leto 2017/18. Prvi šolski dan je za učence, starše in učitelje vedno nekaj posebnega. Še posebej pomemben je za prvošolce, ki prvič prestopajo šolski prag. Dobra priprava je pomembna za uspešen začetek, zato Vam pošiljamo pomembna obvestila za nemoten začetek šolskega leta.

1. Učenci in starši lahko prevzamete učbenike v knjižnici OŠ Žužemberk:

  •   v ponedeljek, 28. avgusta, od 10.30 do 17.30,
  •  v torek, 29. avgusta, od 8.00 do 15.00.

Poskrbite, da bodo imeli učenci pred začetkom pouka urejene šolske torbe z vsemi pripomočki, zavite in podpisane zvezke ter učbenike.

2. Prvi šolski dan se bo začel v petek, 1. 9. 2017. Na matični šoli bo za učence od 2. do 9. r. potekal pouk od 7.30 do 11.50. Ob 12.00 bo organiziran prevoz domov po ustaljenih progah. Sprejem prvošolcev bo v spodnji avli ob 8.00. Druženje bo prvi dan potekalo do 11.00. Pripeljete in odpeljete jih starši. Petošolci se zberejo v jedilnici in počakajo, da jih sprejmemo ravnateljica in razredničarki.

Na podružničnih šolah bo za učence od 2. do 4. r. pouk potekal od 7.30 do 11.50, za prvošolce od 7.30 do 10.30. Prvošolce pripeljete in odpeljete starši.

Učenci prinesejo prvi dan torbo, mapo, sobne copate, beležko in pisalo. Organizirana bo malica. JV, PB in kosila se bodo začela v ponedeljek, 4. 9. 2017.

3. Na centralni šoli v Žužemberku, na PŠ Dvor in PŠ Ajdovec bo za učence 1. r. organizirano JV od 6.00 do 8.00 ure. Učenci od 2. r. dalje, bodo do 7.00 ure pod nadzorom  učiteljice v JV, nato pa bodo od 7.00 dalje čakali na pouk v matičnih učilnicah. Učence od 2. r. dalje je potrebno navajati na uporabo šolskega prevoza, da se izognejo dolgotrajnemu jutranjemu čakanju na pouk.

4. Prevozi zjutraj:

  • ODHOD: 6.40 iz Stavče vasi; Stavča vas – Lašče – Jama – Dol. Kot – Gor. Kot – PŠ Dvor – OŠ Žbk.
  • ODHOD: 6.40 iz Malega Lipovca; Mali Lipovec – Sr. Lipovec – Boršt – Vel. Lipovec – Brezova Reber – PŠ Ajdovec – Boršt – Sr. Lipovec – Mali Lipovec – Sadinja vas – OŠ Žbk.
  • ODHOD: 6.40 iz Poljan; Poljane – Drašča vas – Klečet – Šmihel – Dešeča vas – Poljane – Vrhovo – D. Križ – G. Križ, Vrh – Prapreče – OŠ Žbk.
  • ODHOD: 7.15 iz Zalisca; Zalisec – Reber – OŠ Žbk.
  • ODHOD: 6.40 iz Plešivice; Plešivica – Gradenc – Veliko Lipje – Budganja vas – OŠ Žbk.
  • ODHOD: 6.40 z Vinkovega Vrha; Vinkov vrh – PŠ Dvor – OŠ Žbk.
  • ODHOD: 7.05 iz Trebče vasi; Trebča vas – Sadinja vas – Mačkovec – PŠ Dvor – (7.15) Podgozd – PŠ Dvor – OŠ Žbk.

5. Prevozi po pouku: 1. šol. dan ob 12.00 iz Žužemberka (vse proge), od 4. septembra po lanskem razporedu.

 

Naj v družinskem krogu poteka spodbujajoč pogovor o novih začetkih. Pomembno je redno opravljanje domačih nalog, sprotno učenje, skrb za urejenost šolskih potrebščin in razvijanje prijateljskih odnosov med sošolci.

Pogovorite se z otrokom tudi o prometni varnosti. Kjer je mogoče, naj učenci pešci uporabljajo odseke varnejših poti in naj bodo pri hoji pozorni na dogajanje v prometu. Predvsem zaradi varnosti je potreben red in mir tudi v sredstvih javnega prevoza.

Za uspešen napredek otroka je pomembno dobro medsebojno sodelovanje staršev in učiteljev. Skupaj bomo lažje in hitreje reševali morebitne težave in se veselili uspehov posameznikov. Naj bo sodelovanja v polni meri.

Želim vam prijetne preostale počitniške dni.

                                                                                                                 Ravnateljica:

                                                                                                                 Mira Kovač, prof.

 

Žužemberk, 24. 8. 2017

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost