Select Page

Osnovna šola Žužemberk se je z letom 2020/21 vključila v projekt  Varno in spodbudno učno okolje – ustvarjanje učnih okolij za 21. stoletje. V lanskem letu smo pričeli v okviru tega projekta sodelovati z Osnovno šolo Mirna Peč. Sprva je to sodelovanje potekalo le med obema razvojnima timoma na daljavo preko videokonferenc. Na tržnici znanja, ki je potekala v marcu v okviru Zavoda za šolstvo in šport, smo skupaj delili svoje primere dobrih praks in se dogovorili, da se srečamo tudi v živo z vsemi strokovnimi delavci. To nam je uspelo v avgustu.

Srečanje je potekalo 25. 8. 2022, na Osnovni šoli Mirna Peč. Sprejela nas je ravnateljica na omenjeni šoli, ga. Majda Čengija, nato pa so sledile delavnice. Učitelji obeh šol so spoznavali nove metode in oblike dela, ki vodijo k aktivnemu in dinamičnemu pouku. Predstavljene so bile dobre prakse obeh šol, ki bodo zagotovo pripomogle k zanimivejšemu in bogatejšemu pouku. Učiteljice iz naše šole, ki so vodile delavnice, so bile ga. Natalija Gruden, ga. Katja Hribar, ga. Nina Kocjančič in ga. Anita Starašinič. Tako smo skupaj v ribniku lovili magnetne ribice, utrjevali poštevanko na nov drugačen način, se urili v hitrostnem branju angleških besed, utrjevali znanje iz slovenščine, lezli iz beljakovinskega brezna, preko joge spoznavali umetnostno besedilo in se spoznavali preko različnih iger.

Učitelji obeh šol so bili mnenja, da je bilo srečanje zelo uspešno in navdihujoče. Dogovorili smo se, da se prihodnje leto zopet srečamo, tokrat na OŠ Žužemberk.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Občini Žužemberk, ki nam je omogočila, da smo se lahko varno in udobno pripeljali do Mirne Peči. Obenem pa tudi vsem učiteljem, ki so bili pripravljeni deliti svoje znanje in izkušnje in nas ob tem navdahnili in opogumili, da tudi mi poskusimo nekaj novega in mogoče zanimivejšega za naše učence.

Zapisala: mag. Blanka Perpar, prof.

Fotografirala: ga. Nataša Trajkovski

 

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost