Select Page

Letošnje leto je prineslo izjemen dosežek naše učenke na evropskem tekmovanju v znanju angleškega jezika HIPPO. V primerjavi z lanskim letom je bila letošnja ekipa Slovencev večja, saj se je na evropsko tekmovanje uvrstilo kar pet učencev iz različnih slovenskih šol. Poseben dosežek je uspel tudi enemu od starejših učencev iz Slovenije, ki je domov odnesel zlato nagrado.

V letošnjem letu je v prvem krogu tekmovanja sodelovalo 88.238 udeležencev iz Evrope, Azije in Oceanije. Le 481 najboljših v Evropi se je uvrstilo v Benetke – Lido di Jesolo. Ena izmed teh otrok je bila učenka naše šole – Tina Miklič (4. r), ki je tekmovala v kategoriji mlajših – Hippo Little.

V torek, 21. maja 2024, smo se odpravili v Benetke, kjer smo bili nastanjeni v hotelu in se seznanili s potekom in organizacijo. V sredo, 22. maja 2024, se je zjutraj začelo tekmovanje. Tina je pisala pisno preverjanje, komisija pa je ocenjevala bralno razumevanje ter rabo jezika in slovnico. Po končanem tekmovanju smo do večera nestrpno čakali na rezultate, medtem pa smo se zamotili z organiziranimi dejavnostmi, kopanjem v morju in druženjem z vrstniki s celotne Evrope.

Po večerji smo bili povabljeni v gledališče, kjer so bili razglašeni rezultati. Tini se tokrat ni uspelo uvrstiti na stopničke, a se je kljub temu odlično odrezala, dobro zastopala našo državo in šolo v mednarodnem prostoru ter pridobila dragocene življenjske izkušnje. Skupno je dosegla 8. mesto.

Čestitke Tini za njen trud in uspeh!

Mentorica: Lucija Selan

Logo

Slika 1 of 4

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost