Select Page

Včeraj smo na matični šoli priredili novoletno tržnico s srečelovom. Tako smo poskrbeli za praznično vzdušje ob skoku v veseli december.

Že nekaj tednov so učenci matične šole in podružnic pri urah izbirnih predmetov in na delavnicah izdelovali božične okraske, različne lesene izdelke za dom in gospodinjstvo, pekli piškote, izdelovali rezance, razne dekoracije in še in še. Učiteljice najmlajših so izdelovale voščilnice v okviru aktiva, kjer jih je vodila učiteljica Katarina Vrhovec, nekateri pa so se udeležili tudi popoldanskih delavnic, kjer so jih navdihovale učiteljice Ema Pirnar, Blanka Rončelj Novak in Nina Kocjančič. Spet drugi so svoje izdelke naredili v udobju doma, tako da smo vsi nekaj prispevali, da so bile mize na tržnici bogato obložene.

 Zelo veseli pa smo, da se je dogodka udeležilo toliko ljudi! Šolski pevski zborček z glasbeniki je poskrbel, da je ves čas tržnice odmevala izjemna glasba klasičnih in modernih prazničnih pesmi, mnogi so se izkazali tudi s solo nastopi, vsem pa je bila brez dvoma v navdih naša učiteljica Maja Marinčič. Da so bili tudi želodčki zadovoljni, je poskrbela ekipa v kuhinji – pripravili so čaj in vse do konca pekli slastne palačinke. Velika atrakcija pa je bil tudi srečelov na stojnici presenečenja, nekaj tednov smo že zbirali različne izdelke, pošiljali prošnje podjetjem in posameznikom, za rokav smo pocukali tudi delavce šole in nekatere starše. Ne smemo pa pozabiti na naše čistilke, ki vedno pridno pospravijo za nami. Strokovni in tehnični kader smo ponovno uspešno združili moči.

 Hvaležni smo vsem, ki ste na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi tržnice, zlasti pa tistim, ki ste prišli in s svojimi nakupi prispevali za šolski sklad. Lahko bi rekli, da je avla z jedilnico kar pokala po šivih. Mogoče so pa to videli decembrski ali pa kateri drugi možje in nam v prihodnje namenijo malce večjo šolo 😊.

Vsem želimo lep decembrski čas, kjer naj ne štejejo toliko nakupi in darila, temveč naša dejanja. Prijaznost nas nič ne stane, pa vendar ogromno pomeni.

Zapisala: Sanja Nose

Fotografirala: Katja Murn

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost