Select Page

Že na začetku novega šolskega leta smo se učenci in mentorica First Lego League razveselili treh novih kompletov robotov SPIKE Prime iz programa LEGO Education. Novo pridobitev nam je omogočilo domače podjetje KEKO Oprema d.o.o., ki je tehnološko podjetje in se ukvarja z izdelavo strojev za druga podjetja. Pri tem so zelo uspešni in prepoznavni, saj se njihovi stroji nahajajo po vsem svetu, v zadnjem času pa največ sodelujejo z Južno Korejo in Azijo.

Hvaležni smo, da so v naši dejavnosti videli možen potencial za usmerjanje učencev na tem področju. V ta projekt smo vključeni že četrto leto in zelo smo zadovoljni, da se število članov povečuje. Med njimi so pogosteje tisti, ki jih zanima naravoslovje (matematika, računalništvo, tehnika) in so zelo motivirani za učenje robotike in programiranja. Naši FLL-jevci so navdušeni nad novimi roboti – Spiki, saj ti omogočajo veliko novih znanj in izkušenj, ki bodo še kako prav prišle v prihodnosti.
Zahvala g. Jožetu Štuparju za njegov doprinos k izobraževanju Suhokranjske mladine.(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost