Select Page

Tretji teden v septembru sva se s  sodelavcem Matevžem odpravila na pot, v Turčijo. Teden dni sva preživela v mestu Bodrum,  v okviru projekta Erasmus+, katerega koordinator je naša šola. Tema našega projekta je Izdelava digitalne zbirke z uporabo aplikacije Minecraft za izobraževanje. Na šoli Bodrum Bilim ve Sanat Merkezi, ki je v regiji Muğla in je naša partnerica v projektu, se izobražujejo nadarjeni učenci. Spoznala sva njihov način poučevanja in delovanje šolskega sistema. Prvi dan sem predstavila našo državo in šolo. Učence je zanimalo, koliko ljudi živi v naši državi, pod katero državo smo spadali pred tridesetimi leti, kateri jezik govorimo, naše naravne znamenitosti in kako velika je naša država. Prikazala sem jim, kako uporabljamo program Minecraft Education za utrjevanje učne snovi, na kakšen način programiramo in kako je zastavljen program First Lego League.  Z našimi učenci smo se srečali preko videokonference ter se predstavili in pokazali svetove, ki so jih zgradili za namene izobraževanja.

Poučevanje v angleškem jeziku z učenci, ki sem jih prvič srečala, je bil zame velik izziv in neprecenljiva izkušnja. Vse kar sem doživela in videla, je popolnoma spremenilo moje mišljenje glede Turčije nasploh, saj sem spoznala njihovo kulturo, bogato zgodovino, prisrčne ljudi, še posebej so me navdušili učenci s svojo skromnostjo, znanjem angleškega jezika in nadarjenostjo, ki so jo pokazali.

Upam, da sem s svojim prikazom poučevanja in našim projektom prispevala k zanimivejšem, naprednem poučevanju pri različnih predmetih osnovne šole. V mesecu oktobru nas čakata še dve mobilnosti, ki se ju že veselimo, s projektom pa zaključimo v februarju naslednje leto.

Vodja projekta Erasmus+, Helena Smrke

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost