Select Page

Učenci 8- razredov so imeli letos planirano naravoslovno šolo v naravi v domu CŠOD v Libeličah od 30. 11 do 4. 12.

Zaradi danih razmer v državi, so nam učitelji doma predlagali delo na daljavo. Izvedli smo 3 tematske dneve: športni dan, naravoslovni  in tehnični dan. Delo je potekalo tako, da so učitelji ob 8. uri poleg objavljenega gradiva učencem na videokonferenci razložili potek dejavnosti za vsak dan posebej. Ob koncu dneva (12.30) so se zopet zbrali na VK, kjer so poročali o svojih nalogah. Učenci so sproti reševali naloge in jih pošiljali v spletno učilnico. Bili so praktično aktivni od prve do zadnje minute dneva.

Pri športnem dnevu so s posebno spletno aplikacijo šteli svoje korake (moralo jih je  biti vsaj 4000 ), naredili so spretnostni poligon in se preizkušali v orientaciji. Pri tehničnem dnevu so spoznavali vozle in se pripravljali na preživetje v naravi (vsak je naredil svoje lastno ognjišče). Zelo pomembno in potrebno znanje pa so pridobili pri naravoslovnem dnevu, ko so spoznavali osnove prve pomoči.

Učenci so pri svojem delu zelo uživali, saj so bili veliko v naravi, kjer so raziskovali svojo okolico. Seveda pa je bila njihova glavna skrb poskrbeti tudi za  lastno varnost.

Aktivnost učencev si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku, ki ga je izdelal učitelj Gašper iz CŠOD-ja.

 

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost