Select Page

KULTURNI DAN V 5. RAZREDU

V sredo, 10. 3. 2021, smo imeli v 5. razredu kulturni dan. Dan je bil posvečen dvema pobalinoma, Picku in Packu, ki sta na koncu seveda bila zasluženo kaznovana.

Najprej smo prebrali zgodbo W. Busch: Picko in Packo. Nato smo spoznali vse o baletu. Učiteljica za glasbo gospa Nina Banovec nam je povedala, kako je balet nastal, kako se je spreminjal skozi zgodovino, katere vrste baleta poznamo in kdo se danes ukvarja z baletom. Učili smo se pesmice iz predstave in tudi sami preizkusili nekaj baletnih gibov.

Sledil je ogled baletne predstave za otroke: Picko in Packo. Sledilo je reševanje učnih listov ter ilustriranje predstave.

Lea Vidmar in Urban Krese, 5. a

 

V sredo, 10. 3. 2021, smo imeli kulturni dan. Čeprav smo v karanteni, je bil dan zelo zanimiv. Zjutraj nam je ga. Nina Banovec razložila vse o baletu. Vsak, ki sliši besedo balet, misli, da je to nekaj dolgočasnega in da so to plesalci, ki plešejo v pajkicah. Ampak temu ni tako, balet zna biti zelo zanimiv. Oblačila in obutev balerin in baletnikov so prav posebna, sploh obutev, saj imajo na konicah prstov posebno zaščito, da se ne poškodujejo, ko plešejo. Nato smo si ogledali baletno predstavo Picko in Packo. Pred začetkom ogleda predstave nam je razredničarka povedala, kaj se bo v zgodbi dogajalo. Tako smo lahko zgodbo bolj spremljali in uživali v ogledu baletne predstave. Med predstavo smo sproti odgovarjali na vprašanja v zvezi z zgodbo. Balet zna biti zabaven in sproščujoč in tako smo se malo odpočili od vsega napetega dogajanja.

Eva Murn, 5. b

 

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost