Select Page

Današnji dan je pa prav poseben dan vsako leto, če bi bi bili v šoli, bi odmeval smeh, glasba po razredih, čutili bi čarobnost pričakovanja božično-novoletnih praznikov … Iztekajoče se leto je bilo res unikatno, ampak današnji dan ni bil zaradi tega nič manj poseben.

Večina razredov se je še zadnjič v tem koledarskem letu dobila na videokonferenci, na kateri smo si ogledali 15-minutni filmček, v katerem smo prisluhniti državni himni ter tokrat le s pogledom potovali po čudovitih slovenskih mestih, ki so se pojavljala v ozadju posnetka. Sledila je naša šolska himna in ogromno fotografij, ki so nastale pri pouku na daljavo  in prikazujejo raznovrstno paleto aktivnosti, ki so jih učenci več kot uspešno opravili v tem dveh mesecih. Nato nas je v posnetku doživeto nagovorila v. d. ravnateljice ga. Mija Penca Vehovec in nam predstavila poseben pogled na pomemben dan pred tremi desetletji, katerega se spominjamo s praznikom ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Češnjica na vrhu torte (vsaj po odzivu učencev) pa je bil mozaik posnetkov, v katerem učitelji povedo svoje želje za božične praznike in predvsem leto 2021. Marsikomu se je ob tem utrnila tudi kakšna solzica, predvsem ob zapisu na koncu, da vas, dragi učenci, resnično pogrešamo.

Preostanek kulturnega dne pa je minil brez računalnika. Dovolj je ekranov in nalog, čas je, da se vsi posvetimo sebi, svojim družinam in vsem, kar nas osrečuje. Učence smo nagovorili, da se danes še toliko bolj potrudijo in izkažejo prijaznost ter pomoč svojim bližnjim – npr. da pomagajo pripraviti kosilo oz. večerjo, z njimi igrajo družabne igre, berejo starejšim ali tistim najmlajšim, pomagajo pri hišnih opravilih in se z njimi pogovarjajo – na 4 oči.

Naj v tem duhu minejo tudi preostali počitniški dnevi, ostanite zdravi in predvsem – naredite si dni čim lepše.

 

 

Zapisala: Sanja Nose, prof.

 

 

 

 

(Skupno 652 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost