Select Page

Predpočitniški petek je bil na matični šoli kulturni dan. Kot po navadi je bila poleg razrednih praznovanj rdeča nit kulturna prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih. Tudi ta je vse navzoče pustila nasmejanih ust.

V programu, ki je bil pravzaprav cela predstava, je vajeti držala učiteljica Darja Starc, ki je učence  in učiteljici pripravila na dramski igri in celo rap pesem. V njih so nastopali: Zala Kranjc (9. r.), Patricija Mesarič (5. r), Žiga Novak (8. r.), Tjaša Hrovat (9. r.) in Ana Mlakar (7. r.) ter Taja Tomažin (7. r.) in Nika Gliha (7. r.). Slednji sta tudi predstavili šolski likovni in literarni natečaj, na katerem je sodelovala matična šola s podružnicami. Tudi tokrat je potekal pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Triglav, d. d.

V dva meseca trajajočem natečaju so učenci razmišljali o letnih časih. »Z izvirnimi deli so se poklonili naravi v vseh letnih časih. V besedi in sliki so odlično ujeli vse odtenke spreminjajoče se narave in pri tem odkrivali barvitost življenja,« je v spremni besedi k e-biltenu zapisana ravnateljica.

Izdelki, ki so nastali, zaokrožujejo ključni prednostni nalogi šole – razvijanje varnega in spodbudnega učnega okolja ter bralne pismenosti, vsi pa krasijo koledar za leto, ki že nestrpno trka na vrata: 2024.

Natečaj je potekal od 12. 9. 2023 do 15. 11. 2023 pod naslovom Letni časi v poeziji in sliki. Zmagovalci – 6 za likovno in 6 za literarno področje – pa so bili razglašeni na prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Nagrajenci likovnega natečaja:

 1. Manca Rozman, 9. b
 2. Taja Tomažin, 7. b
 3. Jona Plot, 5. a
 4. Patricija Mesarič, 5. b
 5. Mateo Soklič, 2. r.
 6. Brita Ivanko, 1. r., PŠ Dvor

Nagrajenci literarnega natečaja:

 1. Živa Jukič, 9. b
 2. Urban Iskra, 8. b
 3. Neja Mrvar, 7. a
 4. Larisa Pograjc, 6. b
 5. Žak Fink, 5. b
 6. Ana Longar, 4. r.

 

Priznanja in nagrade so prejeli iz rok ravnateljice Mije Penca Vehovec ter članice tima za kulturno-umetnostno vzgojo Eme Pirnar. Iskrena hvala vsem sodelujočim učencem in njihovim mentorjem.

Da je bila prireditev v dobrih ritmih, je poskrbel MPZ pod mentorstvom učiteljice Maje Marinčič, dve pevski točki pa je pripravila tudi učiteljica Katja Hribar, na klavirju pa je pesmi spremljal Luka Vovk, učenec 9. razreda. Pesem Can’t Help Falling in Love je zapel Andraž Murn (9. r.) s spremljavo Zale Kranjc (9. r.), Tjaše Hrovat (9. r.) in Ele Hren (7. r).

Hvaležni smo bili tudi obiska gostov – g. župana Jožeta Papeža in ge. Nataše Blatnik z občine, ge. Tine Žnidaršič z Zavarovalnice Triglav d. d., ravnatelja OŠ Prevole g. Draženka Šolaje ter g. Boža Kostadinovskega, vodja humanitarnega društva Srčni lev, s katerim je Kiara Murn (9. r.) pod mentorstvom ge. Darje Starc izvedla tudi kratek pogovor.

Prireditev sta sklenili škratovski učiteljici Sanja Nose in Blanka Rončelj Novak, ki sta potem skupaj z učiteljicami Emo Pirnar, Evo Bobnar, Katarino Vrhovec, Majo Marinčič in Katjo Hribar skupaj s člani MPZ zapele pesem Feliz Navidad.

Dan se nadaljuje z oddelčnimi praznovanji, ki naj bodo tako kot tudi praznični dnevi pred nami – veseli, varni in navdihujoči.

Uradna fotogalerija:

Zapisali: Sanja Nose in Anita Starašinič

Fotografije: Sanja Nose, Helena Smrke, Foto Maver

 

(Skupno 767 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost