Select Page

V petek, 27.5., smo se s štirimi učenci OŠ Žužemberk udeležili izletniške slikarske kolonije šol Dolenjske in Bele krajine. Z dvemi avtobusi in 110 učenci smo se odpeljali na otok Krk. Po nekaj urah vožnje, smo si ogledali mesto, iskali primerne kotičke, ki so jih učenci upodobili na svojih slikah. Risali in slikali smo okoli 5 ur, vsake toliko pretegnili noge, saj postane sedenje na kamnitih tleh precej neudobno.

Mimoidoči turisti in lastniki lokalov so budno spremljali nastajajoče izdelke, hvalili in komentirali delo učencev. Po dokončanem delu smo se sprehodili do picerije, kjer smo imeli kosilo. Po kosilu pa smo se s hitrim korakom napotili na plažo. Namakanje nog, pogumni so tudi zaplavali in se spočili v senci. Čakala nas je še pot do doma. Prišli smo pozno, prijetno utrujeni in zadovoljni nad celotnim dnevom.

Takole je zapisala svoj utrinek Ema Ž. iz 8.r:  V petek 27.5.2022 smo izbrani učenci Likovnega snovanja odšli na Likovno kolonijo na Otok Krk. Tega dne sem se zelo veselila, tudi zato, ker nam je odpadel pouk in ker bom končno videla spet morje. Bilo je zelo vroče. Šli smo v mesto Krk. Najprej smo si ogledali mesto, nato smo si za risanje izbrali razgled, ki nam je bil najbolj všeč. Risali smo približno 5 ur. Po končanem risanju smo šli na kosilo. Spoznali smo tudi učenke OŠ Grm. Na koncu smo so si nekateri privoščili tud plavanje v morju. Na stojnicah smo si kupili spominke. Jaz sem si kupila za spomin leseno raco. Domov smo prišli zelo pozno, a vseeno zelo veseli. Uredila in fotografirala: Maja Mlakar

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost