Select Page

24.4.2018, smo v naši telovadnici prvič organizirali finalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše učence. Do sedaj smo osvojili že 9 naslovov šolskih državnih prvakov v dvoranski odbojki. Prvega leta 1996 v Novem mestu, zadnjega leta 2017 v Hočah pri Mariboru. Za uvod sta nas pozdravila župan g. Franc Škufca in vodja ŠŠT pri ZRSŠ Planica g. Gašper Plestenjak. Po himni Republike Slovenije se je tekmovanje začelo.

Že v uvodni tekmi sta se pomerili najboljši ekipi OŠ Žužemberk proti OŠ Kanal ob Soči. Začetek tekme je bil za nas preveč nervozen. Vzrok tega je bilo ne igranje  našega kapetana Jureta Legana, ki si je dan prej na zadnjem treningu hudo poškodoval gleženj. Zato smo morali spremeniti vloge igralcev v ekipi, kar je imelo za posledico večje število lastnih napak. Zamenjati smo morali igralce na treh ključnih igralnih mestih, podajaču in obeh sprejemalcih napadalcih. Prvi set smo izgubili z rezultatom 25:20. Tudi drugi set je potekal podobno vse do rezultata 24:19 za Kanal. Takrat je prišel na servis kapetan Nejc Suhadolnik in ob glasni podpori vseh učencev in učiteljev naše šole, je ekipi uspelo rezultat izenačiti na 24:24. V napeti končnici so imeli več sreče gostje in zmagali z rezultatom 27:25 in 2:0 v setih.

V drugi tekmi so igralci iz Kanala premagali še OŠ Braslovče z rezultatom 2:1 (23:25,25:19, 15:6) in se že pred zadnjo tekmo veselili naslova državnih prvakov.

Tretja tekma je odločala le še o drugem mestu. Naši igralci so tokrat zaigrali brez treme in nasprotnike iz Braslovč gladko premagali z rezultatom 2:0 (25:18, 25:17). Glede na dejstvo, da smo igrali brez našega najboljšega igralca, smo s končnim drugim mestom lahko zadovoljni. Posebej  tudi zato, ker je bil turnir dobro organiziran, za kar je poskrbel g. Marjan Kužnik. Našo šolo so zastopali: Nejc Suhadolnik, Jure Legan, Jure Kocjančič, Gašper Longar, Niko Longar, Tomaž Novak, Tilen Gnidovec, David Pajnkiher, Urban Pečjak, Blaž Zupančič, Jernej Pucelj, Žiga Hrovat, Mohor Travnik in Jan Štupar.

Tekme so zadovoljile igralce in gledalce na polnih tribunah. Vsi nastopajoči so bili za svoje dosežke nagrajeni s pokali, medaljami in praktičnimi nagradami. Za zadnje je poskrbel g. Peter Longar, za kar se mu lepo zahvaljujemo. Enako tudi vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi tekmovanja.

                                                                                                                                                                                Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost