Select Page

Tudi v letošnjem šolskem letu smo na šoli obeležili Evropski dan jezikov na izviren in poučen način. Vsak razred je prispeval svoj del k pestri paleti jezikovne raznolikosti in kultur po svetu. Tako smo skozi različne aktivnosti, povezane z jezikom, poudarili pomembnost medkulturnega razumevanja in znanja jezikov, ki nas obkrožajo.

Prvi razred je v svoji ustvarjalni delavnici barval zastave različnih držav in se s tem preizkusili v upodabljanju raznolikosti državnih simbolov. Drugošolci so se podali na jezikovno popotovanje. Pripravili so seznam jezikov, ki se govorijo po svetu. Tretješolci so se naučili osnovne fraze v različnih jezikih, vključno s pozdravi, zahvalami, števili in barvami. S tem so pridobili dragoceno orodje za medsebojno komunikacijo ter spoštovanje različnih jezikov in kultur. Četrti razred pa nas je navdušil s šalami, ki so imele korenine v različnih državah. S smehom so nam pokazali, kako humor presega jezikovne in kulturne meje, obenem pa nas povezuje.

S takšnimi dejavnostmi smo na šoli obeležili Evropski dan jezikov ter izpostavili pomen jezikovnega znanja in medkulturnega razumevanja. Vsak razred je prispeval svoj edinstveni delček v mozaik raznolikosti, ki nas bogati kot skupnost.

Lepo vabljeni na ogled naše razstave na hodniku pred matično učilnico.cija Selan, mag. prof. raz. pouka z angleščino

Lucija Selan, mag. prof. raz. pouka z angleščino

 

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost