Select Page

V 46 državah Sveta Evrope živi preko 700 milijonov Evropejcev. Med seboj nas ločuje in združuje kultura, navade in jezik. Prav jezik in večjezičnost je pomembno orodje za doseganje boljšega medkulturnega razumevanja in je ključen za bogatenje kulturne dediščine naše celine.

S tem se strinja tudi Svet Evrope, zato so leta 2001 v Strasbourgu določili 26. september za evropski dan jezikov. Na ta način se Evropejce vseh starostnih skupin spodbuja k učenju jezikov.

Tudi učenci na razredni stopnji matične šole in podružničnih šol smo v ponedeljek, 26. 9. 2022, obeležili ta dan. Že teden prej smo se začeli pripravljati: pogovorili smo se o pomembnosti poznavanja jezikov, ogledali smo si knjižico Larino jezikovno popotovanje po Evropi in poslušali, kako se v različnih jezikih pozdravimo, zahvalimo in štejemo. Nato smo pripravili nekaj izdelkov. Učenci 1. razredov so pripravili razstavo evropskih zastav, učenci 2. razredov so pripravili zapis števil v različnih jezikih, učenci 3. razredov pa so pripravili plakate z razpredelnicami, kjer so zapisali imena držav, imena držav v njihovem jeziku, uradne jezike in zastave. Izdelke smo razstavili na hodnikih pred matičnimi učilnicami. Vsi lepo vabljeni na ogled.

Lucija Selan, prof.

     

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost