Select Page

V sredo, 13. 3. 2024, je na OŠ Mirna potekalo posamično državno prvenstvo v badmintonu za osnovnošolce. Našo šolo sta med nelicenciranimi tekmovalci zastopala PIA PINTAR in TILEN URBANČIČ. Na državno tekmovanje so bili uvrščeni trije najboljši z regijskih tekmovanj. 

Z nastopi je prvi začel Tilen (8. b), ki je v uvodnem dvoboju brez večjih težav z 21:9 premagal nasprotnika iz OŠ Razkrižje. Ta zmaga mu je prinesla avtomatično uvrstitev v osmino finala. Tam je srečal nasprotnika z Mirne in ga prav tako gladko z 21:8 premagal. Sledila je odločilna tekma v četrtfinalu, kjer pa je naletel na trdoživega nasprotnika. Igra je potekala z dolgimi izmenjavami žogic, pri čemer je bil nasprotnik z OŠ Ludvika Pliberška Maribor uspešnejši, saj je končal dvoboj z 21:14 v svoj prid. Tako je Tilen zaključil s tekmovanjem in se uvrstil na mesta od 5.- 8. 

Prvič v zgodovini smo imeli na državnem tekmovanju predstavnika tudi pri dekletih. Ta čast je pripadla Pii Pintar iz 9. b. Pia je zelo suvereno opravila z uvodnim dvobojem, ki ga je odigrala z nasprotnico iz OŠ Vinica. Pia je nasprotnici prepustila le 5 točk. Po daljšem čakanju je sledil dvoboj osmine finala prosti tekmovalki iz OŠ Kozje in ga prav tako zanesljivo dobila z 21:8. V četrtfinalu je sledil dvoboj z domačinko, kjer pa Pia ni dovolila da bi nasprotnica resneje ogrozila zmago. Sledilo je olajšanje, saj je že sama uvrstitev v polfinale pomenila medaljo. V polfinalu se Pia ni ustrašila nasprotnice in je nadaljevala z odličnimi predstavami. Dvoboj z učenko iz OŠ Slave Klavore Maribor je zaključila z 21:11. Sledil je finale proti tekmovalki iz OŠ Razkrižje. Nasprotnica je bila res trdoživa, na koncu izmenjavanja žogic, je imela tudi več sreče od Pie in dvoboj končala v svoj prid z 21:13. Tako je Pia zaključila tekmovanje z odličnim 2. mestom v državi. Postala je državna podprvakinja.

Obema tekmovalcema želim iskrene čestitke za odlična dosežka. 

Besedilo in fotografije: Marjan Kužnik 

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost