Select Page
 
OŠ Koper je v četrtek, 12.10. 2023, organizirala finale državnega prvenstva v odbojki na mivki za učenke. Udeležile so se ga štiri prvouvrščene ekipe iz polfinalnih turnirjev. V finalu smo igrali po sistemu vsak z vsakim. Že dopoldanske dobra volja igralk je nakazala, da se bomo tisti dan borili za najvišje mesto. Z zmago nad Kamnikom smo pridobili potrbno samozavest. Nadaljevali smo z odlično igro in zmago proti domačinkam, ki so v prvi tekmi premagale Prevalje. Kljub temu, da so bile ekipe zelo izenačene, smo z zmago 2:0 tudi v tretji tekmi pokazali, da smo bili najboljša ekipa na turnirju. Velika želja in borbenost sta nas nagradili z naslovom državnih prvakinj. Zahvala zlatim igralkam Pii Pintar, Žani Hrovat, Katjuši Plot, Zari Nahtigal Lavrič in Tii Kopač, ter trenerjema Arseniju Mutapčiji in Eriki Fabjan za ta izreden uspeh.

 
Izjave po turnirju:
 
Žana Hrovat  9.a
Letošnji finalni turnir državnega prvenstva v odbojki na mivki, je bil naš že drugi zaporedni. Lansko leto smo v Škofji Loki osvojile 3. mesto in bronasto medaljo. V tem letu so bili cilji višji, saj smo vedele, česa smo sposobne. Opravile smo več treningov in si pridobile pomembne igralske izkušnje, s katerimi smo lahko dvignile lanski nivo igre na željen cilj. Ta je bil osvojitev naslova državnih prvakinj, ki je bil na naši šoli prvič dosežen v šolskem letu 2019/20. Osvojile so ga Maša in Nika Pucelj, Lara Longar in Eva Nahtigal Lavrič v Mariboru. Tokrat smo igrale na odličnih koprskih igriščih za odbojko na mivki. Spremljali so nas odlični nekdanji odbojkarji: učitelj Bojan Brulec ter trenerja Erika Fabjan in Arsenije Mutapčija , katerim se iskreno zahvaljujem za ves vložen trud. Vesela sem, da so nas ravno oni povzpeli na to raven igranja, s katero smo 12. 10. 2023 postale šolske državne prvakinje v odbojki na mivki za  šolsko leto 2023/24. Nepozaben dan so nam polepšali tudi prijazni organizatorji, ki so pripravili pravi dogodek, ki nam bo zavedno ostal v spominu. Hvala vsem organizatorjem, osebju sponzorjem in zdravstvenem delavcem za ves vložen trud in priprave na ta dogodek. S puncami smo se borile za vsako žogo ter bile vesele za vsako točko, ki smo si jo izborile, cel dan smo z veseljem igrale in nismo imele večjih težav saj je bila naša fizična in psihična priprava s strani naših trenerjev dobro opravljena. Po treh zmagah in osvojenem naslovu državnih prvakinj, so bili občutki nepopisni, ter polni veselja in sreče.
 
Pia Pintar 9.b

12.10. je bil prečudovit dan, ko smo v Kopru osvojile naslov državnih prvakinj. Bilo mi je všeč, ker smo res dobro igrale. Odigrale smo tri tekme, nekatere sicer tudi na razliko, a nam je vseeno uspelo vse ekipe premagati z rezultatom 2:0. Tako smo postale državne prvakinje.

Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost