Select Page

Šolsko leto 2020/2021 je bilo posebno in drugačno od ostalih – zaznamovala sta ga epidemija koronavirusa in šolanje na daljavo, ki je trajalo vse skupaj več kot 4 mesece. Kljub temu smo zmogli in šolsko leto uspešno pripeljali do konca in ne samo da smo šolsko leto pripeljali do konca, tudi epidemija se je toliko zaustavila, da smo na koncu lahko izpeljali različne dejavnosti in se odpeljali na ekskurzije.

Prvi so se poslovili devetošolci, in sicer 15. 6. 2021, ko so zaključili šolsko leto. Dan pred tem, v ponedeljek, 14. 6., pa so pripravili valeto, s katero so se poslovili od sošolcev, delavcev šole in  nastopili pred svojimi starši. Letošnja generacija devetošolcev je bila zelo uspešna in kar nekaj učencev je doseglo odlične dosežke v znanju. Te učence je letos nagradila tudi občina. Župan je učencem podaril knjigo Dragocenosti starih mestnih jeder. Odlični učenci, ki so prejeli knjigo, so: Kaja Miklavčič, Aja Amalija Pečar, Tanaja Kopač, Eva Nahtigal Lavrič, Maša Pucelj in Lara Novak iz 9. a ter  Neja Mirtič, Neža Pust, Bine Kocjančič, Tomaž Pečjak, Benjamin Jaklič, Ana Jarc, Ula Črnagoj in Iza Bradač iz 9. b. Še enkrat jim za dosežen uspeh čestitamo.

Ostali smo šolsko leto nadaljevali, se udeleževali različnih ekskurzij, saj smo izkoristili izboljšanje epidemiološke situacije ter odšli raziskovat našo deželo. Ravno sproščanje ukrepov pa nam je omogočilo, da smo se letos po dolgem času zbrali skupaj v živo in v živo zaključili šolsko leto. Prireditev je potekala v dveh delih. Učenci so si računalniški del prireditve ogledali v matičnih učilnicah s svojimi razredniki in sorazredniki, podelitev priznanj pa smo izvedli v živo.

Podelitev priznanj smo začeli na podružničnih šolah  dan pred zaključkom šolskega leta, to je 23. 6. 2021, ko sta ravnateljica Mija Penca Vehovec in župan Jože Papež obiskala podružnične šole. Učenci podružnic so pripravili pester  kulturni program, ravnateljica in župan pa sta podelila priznanja za dosežke na državnih tekmovanjih ter izročila nagrade četrtošolcem za odlične dosežke v znanju. Učenci, ki so osvojili priznanja na državnih tekmovanjih na podružničnih šolah, so: Ana Mlakar (4. r. PŠ Ajdovec), Živa Hren (1. r. PŠ Dvor), Luka Kastelic (1. r. PŠ Šmihel), Domen Zupančič (2. r. PŠ Dvor) in Jakob Jarc (3. r. PŠ Dvor). Četrtošolci z odličnim dosežkom v znanju na podružničnih šolah pa so: Maja Kuhelj, Ema Pust in Maja Mlakar s PŠ Ajdovec ter Ela Hren in Neli Zupančič s PŠ Dvor. Učencem čestitamo za dosežene uspehe.

V četrtek, 24. 6. 2021, smo pričakali zadnji šolski dan. Pouk smo začeli že ob 7.30 in si najprej ogledali prireditev preko računalnika. V prireditvi smo strnili največje dosežke preteklega šolskega leta, obeležili državni praznik – dan državnosti, se predstavili s pevskimi, glasbenimi in plesnimi točkami, predstavili naše največje dosežke, delavci šole pa so nam zaželeli lepe počitnice. Potem smo se zbrali na igrišču, kjer nas je obiskal tudi župan. Pripravili smo kratek kulturni program – učenca sta zaigrala na harmoniko, župan in ravnateljica pa sta podelila priznanja za največje dosežke šole, nagradila četrtošolce, ki so dosegli odlične dosežke v znanju ter nagradila najbolj pogoste obiskovalce šolske knjižnice. Razglasili smo športnika in športnico šole (Vid Urbančič, 8. a, in Maša Pucelj, 9. a) ter na koncu vsi skupaj na ves glas in iz srca zapeli našo šolsko himno. Po končani podelitvi so se učenci vrnili v učilnice in nadaljevali s svojim programom.

Četrtošolci, ki so dosegli odlične dosežke v znanju, so: Nika Gliha, Neja Mrvar, Aljaž Prijatelj, Gal Štrucelj.  Učenci, ki so osvojili priznanja za največje dosežke šole, so: Kaja Miklavčič, 9. a, Aja Amalija Pečar, 9. a, Tanaja Kopač, 9. a, Neja Potočnik, 9. a, Ajda Humek, 6. a, Žana Hrovat, 6. a, Katjuša Plot, 6. b, Klara Koželj, 8. a, Nik Miklavčič, 7. a, Nejc Miklavčič, 6. a, Nejc Glavan, 7. a, Pia Pintar, 6. b in Iza Bradač, 9. b. Vsem učencem čestitamo!

Tudi letos smo tesno sodelovali z zunanjimi sodelavci: Davidom Obrstarjem, Mihaelom Potočarjem, CŠOD Čebelica in CŠOD Lipa. Za sodelovanje in njihov trud se jim zahvaljujemo in upamo, da se bo to sodelovanje nadaljevalo še naprej.

Vsem učencem čestitamo za dosežene uspehe in za njihov trud, ki so ga vložili v šolsko delo, staršem hvala za sodelovanje, občini za podporo, ki nam jo izkazuje ter hvala tudi vsem ostalim, ki so kakorkoli prispevali k delu šole. Vsem želimo mirne in predvsem zdrave počitnice.

Zapisala: Tinka Fric Kočjaž

 

 

(Skupno 652 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost