Select Page

V petek, 1.4.2022, je naša šola organizirala ¼ finalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše učenke. V skupini G sta nastopili še OŠ Milana Šuštaršiča iz Ljubljane in OŠ Brinje Grosuplje.

Po uvodnem pozdravu ravnateljice se je začela 1. tekma med domačo ekipo OŠ Žužemberk in gostjami iz Ljubljane. Tekma je bila zelo izenačena. Prva seta sta se končala na razliko, prvi v prid domačink, drugi v prid gostij. O zmagovalcu tekme je odločal 3. set. Tudi s pomočjo glasnega spodbujanja navijačev na polnih tribunah, je naši ekipi uspevala dobra igra in zmaga z rezultatom 15:11 po eni uri igre.

V drugi tekmi je ekipa OŠ Brinje premagala Ljubljančanke z rezultatom 2:0 v setih (25:21, 25:17).

O zmagovalcu turnirja je odločala tretja tekma med OŠ Žužemberk in OŠ Brinje. Naše igralke so pogumno začele tekmo in bile do polovico seta enakovredne nasprotnice. V končnici setov pa so se poznale izkušnje gostij, ki nastopajo tudi v klubskih tekmovanjih. Članska ekipa iz Grosuplja nastopa v najvišji državni odbojkarski ligi, za katero odlično igra tudi naša bivša učenka Maša Pucelj. Naše igralke so bile povprečno kar za 2 leti mlajše od nasprotnic, zaradi poškodbe pa nam ni mogla pomagati naša najboljša igralka Nika Pucelj. Tekmo smo izgubili z rezultatom 2:0 (25:15, 25:18) in osvojili 2. mesto. Ekipa iz Grosuplja  se je z zmago na turnirju uvrstila v ½ finale, to je med 9 najboljših osnovnošolskih ekip v Sloveniji.

Našo šolo so na tekmovanju zastopale: Žana Hrovat, Pia Pintar, Katjuša Plot, Ajda Humek, Albiona Guci, Sanja Štravs, Neža Novak in Zara Nahtigal Lavrič.

¼ finalni turnir za starejše učence je bil odpovedan, zaradi odpovedi obeh gostujočih ekip iz Kranja in Domžal. Naša šola si je tako brez boja zagotovila uvrstitev v ½ finale, ki ga bomo tudi organizirali. Cilj ekipe je na turnirju osvojiti 1. mesto in uvrstitev v finale med 3 najboljše osnovnošolske ekipe v Sloveniji.

Več si lahko ogledate v biltenu.

zaključni bilten četrtfinale        

 Mentor: Bojan Brulec

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost