Select Page

V četrtek, 23.2.2023, je naša šola organizirala ¼ finalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše učenke. V skupini E sta nastopili še OŠ Rodica in OŠ Ivana Groharja iz Škofje Loke.

V prvi tekmi proti OŠ Rodica smo začeli v najboljši postavi in v prvem setu popolnoma presenetili gostje. Posledica odlične naše igre je bil gladko dobljen set na 12. V drugem so bile boljše igralke OŠ Rodica in set dobile na 22. O prvem zmagovalcu je odločal tretji set. S pomočjo zelo glasnih naših navijačev na polnih tribunah smo bili spet boljši od nasprotnic in zmagali 15:11.

V drugi tekmi je OŠ Ivana Groharja premagala OŠ Rodico z 2:0 v setih. Bilo je 25:16 in 25:12.

O zmagovalcu turnirja je odločala tretja tekma med OŠ Žužemberk in OŠ Ivana Groharja. Na tribunah so se še enkrat zbrali izredno glasni naši navijači, ki so pripomogli k odlični igri, v kateri smo vsi uživali. Končni rezultat je bil presenetljiv, saj smo premagali ekipo, ki igra v najvišji klubski državni ligi. Rezultat je bil 2:0 (25:21 in 25:17).

 Ekipa OŠ Žužemberk se je z zmago na turnirju uvrstila v ½ finale državnega prvenstva, to je med 9 najboljših osnovnošolskih ekip v Sloveniji.

Vse tekme je odlično sodil naš nekdanji učenec Vid Urbančič.

Našo šolo so na tekmovanju zastopale: Žana Hrovat, Pia Pintar, Katjuša Plot, Albiona Guci, Sanja Štravs, Neža Novak in Zara Nahtigal Lavrič, Tia Kopač, Neja Legan in Maja Dovč.

Več o tekmovanju si lahko ogledate v biltenu.

ZAKLJUČNI BILTEN ČETRTFINALE DEKLICE NOVO

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost