Select Page

V sredo, 14.2.2024, je naša šola organizirala ¼ finalni turnir šolskega državnega prvenstva v odbojki za starejše učence. V naši skupini G sta nastopili še OŠ Riharda Jakopiča iz Ljubljane in OŠ Brežice.

Uvodno tekmo turnirja smo odigrali proti OŠ Riharda Jakopiča.  Začeli smo z veliko napakami. Igra nam ni stekla. Nasprotnika smo lovili cel set in na koncu je bila naša vztrajnost poplačana s tesno dobljenim setom 28:26. Drugi set smo odigrali veliko bolje in gladko zmagali 25:11.                    

V drugi tekmi je OŠ Riharda Jakopiča premagala OŠ Brežice z rezultatom 2:1(19,-23,6). 

Za zmago na turnirju smo v tretji tekmi proti Brežicam potrebovali en set. Začeli smo z najboljšo postavo in si hitro priigrali veliko prednost. Prvi set smo dobili z rezultatom 25:11 in si zagotovili 1. mesto. V drugem setu so lahko igrali naši mladi igralci, ki so izkoristili dobljeno priložnost za igro in dobili drugi set s 25:18.

Ekipa OŠ Žužemberk se je z zmago na turnirju uvrstila v ½ finale državnega prvenstva, to je med 9 najboljših osnovnošolskih ekip v Sloveniji. Zahvala za ta uspeh gre tudi klubskim trenerjem Obrstar Davidu, Ožbalt Gregorju in Smrke Tomu, ki naše učence trenirajo v popoldanskem času.

Našo šolo so na tekmovanju zastopali: Jakob Obrstar, Gal Novak, Janez Košiček, Aljaž Prijatelj, David Gliha, Valter Jenkole, Vid Obrstar, Nik Mrvar, Lan Osmanović in Tilen Urbančič.

Več o tekmovanju si lahko ogledate v zaključnem biltenu.

Mentor: Bojan Brulec

ZAKLJUČNI BILTEN ČETRTFINALE st. učenci skupina G (1)

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost