Select Page

KORISTNE VSEBINE ZA STARŠE

POSVETOVALNICA SE PREDSTAVI

KAKO SE SOOČITI Z NAPETOSTJO V DRUŽINI V ČASU IZOLACIJE? NASVET

JE PRIJAZNOST TUDI NA URNIKU? NASVET

OTROCI, EKRANI IN EPIDEMIJA NASVET

KAKO POMAGATI NEMIRNIM OTROKOM V ČASU IZOLACIJE? NASVET

10 PRIPOROČIL ZA USPEŠNO DELO OTROK S SUT NASVET

KAKO MOTIVIRATI OTROKE, KO SE UPREJO ŠOLANJU NA DOMU? NASVET

MINUTKA ZA STARŠE NASVET

KAKO ZMANJŠATI TVEGANJE ZA RAZVOJ DEPRESIJE IN ANKSIOZNIH MOTENJ PRI NAJSTNIKIH

STARŠEVSKI NADZOR - UPORABA RAČUNALNIKA

V času šolanja na daljavo so opažanja staršev, da učenci in učenke uporabljajo računalnik nekontrolirano brez nadzora nad vsebinami. Veliko staršev je takih, ki hodite v službo in ne morete vedeti, koliko časa otrok preživi pred računalnikom. Ker v domače okolje ne moremo vstopati, vam lahko svetujemo, kaj lahko sami naredite glede nadzora nad uporabo računalnika. Nekateri starši se tega že poslužujete.

Priporočamo vam ogled točke Safe.si, ki je namenjena ozaveščanju o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje, kjer najdemo tudi veliko nasvetov, glede omejevanja uporabe računalnika in interneta, starševskega nadzora

Strokovnjaki so torej razvili različne samostojne aplikacije in programe za starševski nadzor. Ker je takšnih aplikacij in programov ogromno, si za lažjo izbiro ustrezne aplikacije oz. programa lahko pomagate s spletno stranjo, na kateri v formular vnesete podatke (naprava, operacijski sistem, starost otroka, jezik, cena), kot rezultat pa sistem izpiše seznam vseh aplikacij ali programov, ki zadoščajo vašim vnesenim podatkom.

Sodelovanje in zaupanje med starši in najstniki je zelo zahtevno in občutljivo iskanje ravnotežja: najstniki želijo čim več svobode, starši želijo čim večjo varnost. Uspeh je mogoče doseči le z varnimi in smiselnimi kompromisi.

Kratka navodila za ureditev starševskega nadzora dobite v dokumentu: KAKO NASTAVITI STARŠEVSKI NADZOR NAD UPORABO RAČUNALNIKA

 

(Skupno 1.028 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost