Select Page

Peka medenjakov

V okviru medenega tedna smo v šoli zamesili medeno testo in oblikovali medenjake. Kar hitro se je razširil medeni vonj po šoli. Medenjake smo pripravili za otvoritev čebelnjaka na Dvoru.

001.jpg_1

Obisk pri čebelarju

Bili smo na obisku pri čebelarju, gospodu Boštjanu Kužniku, ki se že 12 let ljubiteljsko ukvarja s čebelarstvom. Natančno in nazorno nam je predstavil svet čebel in pridelavo medu. Ogledali smo si vse pripomočke in orodja, panj, satje, čebelnjak… Na koncu nas je postregel še s slastnim medom, čajem, medenim kruhom in učenci so lahko še poskusili cvetni prah. Dobili smo nekaj gradiva o čebelah in vsak učenec je dobil v dar lonček medu. Še enkrat hvala družini Kužnik za gostoljubje in prijaznost.

007.jpg_1

020.jpg_1

025.jpg_1

032.jpg_1

Tehniški dan – Medeni dan

V petek smo imeli tehniški dan. Učenci 3. in 4. razreda so izdelali plakat o čebelah, vsi smo si ogledali predstavitev panjskih končnic na računalniku in se v okraševanju končnic preizkusili tudi sami. Nastali so pravi umetniški izdelki. Pri malici smo se posladkali z medenim napitkom in medenjaki. Po malici smo se odpravili proti Dvoru. En del poti smo se zapeljali s kombijem, en del pa smo prehodili in občudovali naravo v jesenskih barvah. Na Dvoru pa smo se vsi učenci OŠ Žužemberk udeležili slavnostne otvoritve čebelnjaka.

011.jpg_1

012.jpg_1

018.jpg_1

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost