Select Page

V mesecu februarju se veliko pogovarjamo o kulturi, njenem pomenu, o kulturnih ustanovah in o kulturnih delavcih. Posebno pozornost smo posvetili največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Kulturo gojimo v šoli na različne načine in z različnimi dejavnostmi, ki potekajo med poukom in tudi izven njega.
V ta namen smo na PŠ Dvor organizirali kulturno prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je potekala v četrtek, 5. 2. 2015.
Pevci moškega pevskega zbora Vinogradniki so za začetek prireditve zapeli slovensko himno. V nadaljevanju programa so se predstavili še s pesmima Doli v kraju in Kje so tiste rožice. Program sta povezovala Lara Barčić in Tilen Kuhelj, učenca 4. razreda. Navzoče je nagovoril tudi gospod župan Franc Škufca in spregovoril o pomenu kulture v današnjem času. Gospa ravnateljica Mira Kovač je podelila nagradi učencu Mitji Kastelicu iz 4. razreda, za dosežek na šolskem likovnem in literarnem natečaju.
V programu prireditve smo se spomnili lani preminulega pesnika Kajetana Koviča in njegovih pesniških prijateljev, ki so izdali pesniško zbirko Pesmi štirih, Ivana Minatija, Toneta Pavčka in še živečega Cirila Zlobca.
Kajetan Kovič je pisal tudi za otroke. Osrednja točka prireditve je bila glasbena pravljica Maček Muri. Scenarij je napisala ga. Zvonka Struna. Učenci in učiteljice smo ob pomoči ge. Katje Avsenik, ge. Darje Sedaj, gdč. Tinkare Šimunič in gdč. Ane Šenica pripravili glasbeno pravljico. Sodelovali in nastopali so vsi učenci naše podružnice.
Naj nas vsak dan v letu spremlja kultura srca, misli in dejanj.

Zapisala: vzg. Mira Hrovat
Fotografije : učiteljica Darja Sedaj

IMG 2488

 

IMG 2471

 

IMG 2480

 

IMG 2540

 

IMG 2525

 

IMG 2556

 

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost