Select Page

Mladi odbojkarji iz Maribora, Mislinje, Žužemberka in Kamnika so si z dobrimi predstavami na turnirju 3. kroga Državnega prvenstva Zavarovalnica triglav v mini odbojki že priigrali nastop v polfinalu, pri deklicah pa je tudi že znana večina ekip, ki se bodo iz regijskih tekmovanj uvrstile na državno prvenstvo.

Pri dečkih so v prvi skupini Mariborčani s tremi zmagami nad Mislinjo, Hočami in Panvito osvojili prvo mesto, mladi odbojkarji iz Hoč pa so si preboj v polfinale zagotovili z drugim mestom. V drugi skupini mlajši dečki iz ekipe KekoOprema Žužemberk nasprotnikom niso oddali niti niza, drugouvrščeni igralci Calcita iz Kamnika pa so si polfinale priigrali potem, ko so bili z 2:1 boljši od Salonita in ACH Zmajčkov. Vse štiri ekipe, ki se niso neposredno uvrstile v polfinale, ki bo na sporedu 18. aprila, bodo tekmovanje nadaljevale v repasažu.

Prvi krog repasaža je sicer prav tako potekal v soboto, ko se je 13 ekip med seboj pomerilo na štirih turnirjih. V nadaljnje tekmovanje se je uspelo uvrstiti mlajšim dečkom Šempetra , Frama, Fužinarja, Braslovč, GO Volleya, Žirovnice, Brezovice in Kočevja, mladi odbojkarji Mežice, Galeje, Šoštanja, Ljubljana Volleya in Astec Triglava pa so s tekmovanjem zaključili in se bodo borili na turnirjih za končno razvrstitev.

Pri mlajših deklicah, kjer v devetih skupinah, razdeljenih po regijah, tekmuje kar 47 ekip, je že znana večina ekip, ki se bodo uvrstile na Državno prvenstvo Zavarovalnica Triglav. V celjsko-savinjski regiji imata po prvem zaključnem turnirju najboljše izhodišče ekipi odbojkarskaoprema.si in Braslovče 1. V gorenjski regiji so si napredovanje že zagotovile igralke ekipe Mladi Jesenice, Bled ACH pa za to potrebuje le še eno zmago. V kamniško-notranjsko-dolenjski regiji je tekmovanje zaključeno, na DP pa bosta zaigrali ekipi Calcita in ATK Grosuplja. Prav tako je tudi že znano, da bo Ljubljano na DP zastopal OK Vital.

Na Koroškem so si prvo mesto že zagotovile Prevalje, drugo pa je praktično že oddano ekipi Kostmanna iz Slovenj Gradca. S štajerskega bosta na DP zaigrali Nova KBM Branik in Formis mini, v prekmurski regiji pa je tekmovanje zelo izenačeno, saj bo o napredovanju odločal zadnji turnir, na katerem mlade odbojkarice Keme Puconcev potrebujejo eno zmago, za drugo mesto pa se borita ekipi Benedikta in Frajl. Na primorskem so najboljše odbojkarice Luke Koper, blizu uvrstitvi v nadaljnje tekmovanje je tudi Piran, medtem ko bo o napredovanju tretje ekipe odločala medsebojna tekma med Ankaranom in Neptunom.

avtor: OZS

Na 3. turnirju v mini odbojki v Žužemberku so igrali: Hrovat Žiga, Longar Gašper, Longar Niko, Legan Jure, Travnik Mohor, Suhadolnik Nejc, Novak Tomaž, Juršič Jaka in Matic Hočevar.

REZULTATI

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost